Η μόνη μη υποκριτική απάντηση στην Τουρκία, είναι η στρατιωτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έκαναν δηλώσεις καλώντας τον Ερντογάν να ακυρώσει την απόφαση του για τα Βαρώσια. Κάποια ελληνικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν αυτές τις δηλώσεις με χαρακτήρα πανηγυρικό, λες και απελευθερώσαμε την Κύπρο.

Και όμως, αυτού του τύπου οι αντιδράσεις απέναντι σε μία πρωτοφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι ο ορισμός της συνέργειας σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Διότι τόσο το διεθνές δίκιο, όσο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο δίνουν σαφέστατα την λύση στο κυπριακό με την πιστή εφαρμογή τους. Η οποία τι λέει; Όχι φυσικά να αποτρέψουμε τον Ερντογάν από το να εισβάλει στα Βαρώσια. Αλλά αντίθετα, βάση του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία οφείλει άμεσα να εκκενώσει την Κύπρο τόσο από τις στρατιωτικές της δυνάμεις, όσο και από τους εποίκους που έχει κουβαλήσει.

Διότι και οι έποικοι για το διεθνές δίκαιο, αποτελούν κατοχικές δυνάμεις. Η πρέπουσα απάντηση λοιπόν στις τουρκικές προκλήσεις, δεν είναι η παρεμπόδιση της κλιμάκωσης τους, αλλά η επιμονή στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και η υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνον με την πραγματική πίεση προς την Τουρκία να εκκενώσει άμεσα την Κύπρο. Με όλους τους τρόπους. Όχι μέσω δηλώσεων, αλλά με μοχλούς πίεσης για την επιβολή του διεθνούς δικαίου σε ένα ευρωπαϊκό κράτος όπως η Κύπρος.

Ξεκάθαρα λοιπόν, οι ίδιες δυνάμεις που σκανδαλωδώς και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου βομβάρδισαν την Σερβία, οφείλουν τώρα έχοντας την πλήρη νομιμοποίηση τόσο από τον ΟΗΕ, όσο και από την ΕΕ, να βομβαρδίσουν την Τουρκία προκειμένου να την υποχρεώσουν να αποσυρθεί από την Κύπρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινούνται πλέον όλες οι διπλωματικές ενέργειες Ελλάδος και Κύπρου. Στην πίεση να αναληφθεί στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας, μέχρι να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο για την Κύπρο.

Εάν αυτό δε γίνει, τότε άπαντες καταστρατηγούν την διεθνή νομιμότητα και καθίστανται συνένοχοι με τα τούρκικα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ