Ο εποικισμός της Αμμοχώστου που επιδιώκει ο Ερντογάν, ισοδυναμεί με νέα εισβολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ήταν ως εξής :

……….
¨Αυτό το λέω και το πιστεύω. Η τουρκική πλευρά είναι η μόνη που αγωνίζεται για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και στο νησί. Ο νότος δεν έχει τέτοιο ντέρτι. Η Ελλάδα ως εγγυήτρια χώρα, δυστυχώς δεν έχει τέτοιο ντέρτι.
…..
Σήμερα θα άκουσαν την ομιλία μας και αυτοί, όσοι εχθροί της Τουρκίας υπάρχουν, αμέσως υπό την ηγεσία του Μητσοτάκη, οργάνωσαν μια τέτοια συνάντηση. Ας κάνουν ότι θέλουν , όπου θέλουν, εμείς θα σταθούμε όρθιοι.
….
Η πιο ιδανική λύση για τα Βαρώσια είναι τα αδέρφια μας στην Β.Κύπρο να κάνουν αίτηση και να αγοράσουν τα μέρη εκεί. Μάλιστα σε αυτό το θέμα μπορούν να έρθουν και από την Τουρκία και να γίνουν εκεί ιδιοκτήτες ακινήτων. Μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για αυτά¨.

https://www.milliyet.com.tr/siyaset/son-dakika-bu-kadar-acik-soyluyorum-deyip-ilan-etti-katillerin-kucagina-atmayiz-6557390

Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές τόσο στην κυβέρνηση της Ελλάδος όσο και στην κυβέρνηση της Κύπρου. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο έποικος λογίζεται εξίσου ως κατοχική δύναμη, όπως ακριβώς και ο στρατιώτης.

Το κάλεσμα του Ερντογάν λοιπόν για εποικισμό της Αμμοχώστου, ισοδυναμεί με νέο Αττίλα. Νέα εισβολή. Και η εισβολή δεν αντιμετωπίζεται με ανακοινώσεις και χαρτοπόλεμο. Αντιμετωπίζεται με πόλεμο.
Όχι, δεν είμαστε πολεμοχαρείς. Αλλά δεν μπορεί να έχουμε επεμβάσεις στην Σερβία, την Λιβύη, την Συρία με πρόσχημα το διεθνές δίκαιο, και εδώ που έχουμε σαφέστατη και βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, να απαντάμε με «ανακοινώσεις». Ας αναλάβει η διεθνής κοινότητα τις ευθύνες της, αλλά πρωτίστως ας πιέσει η Ελλάδα και Κύπρος για ανάλογη δράση όπως ακριβώς έγινε στις περιπτώσεις που προαναφέραμε. Οτιδήποτε άλλο, είναι υποκρισία.

Μετάφραση των δηλώσεων από τα Τούρκικα Νέα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ