Άρχισε η λαίλαπα: Η εθνική τράπεζα πούλησε πακτωλό δανείων, εξασφαλισμένο με ακίνητα, για ψίχουλα σε fund!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μεγάλο νικητή την κοινοπραξία doValue, Fortress και Bain Capital ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η πώληση από την Εθνική Τράπεζα του πακέτου κόκκινων δανείων των 6,1 δισ. ευρώ (project Frontier).

Μετά από «μαραθώνια συνεδρίαση», δεν ξέρουμε εάν χρειάστηκαν πετσέτες για τον ιδρώτα και ισοτονικά ποτά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ανέδειξε την συγκεκριμένη κοινοπραξία ως τον προτιμητέο επενδυτή με το τίμημα να ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Κώστα Παπαγρηγόρη στο News247, στην περιοχή των 160 εκατ. ευρώ!

Το χαρτοφυλάκιο Frontier αποτελείται από 190.000 δάνεια (77% στεγαστικά, 18% επιχειρηματικά και μικρά επαγγελματικά και 5% καταναλωτικά) 80.000 δανειοληπτών, εξασφαλισμένα στο 90% με ακίνητα!!

Η κοινοπραξία λοιπόν με απλά λόγια, όπως εξηγεί η δικηγόρος Ανθή Γιαννούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, «αγόρασε 190.000 δάνεια 80.000 δανειοληπτών, εξασφαλισμένα στο 90% με ακίνητα στο 1% της αξίας τους !!!!»

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την εξέλιξη ως »ΛΗΣΤΕΙΑ εν ψυχρώ»..

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα σκασμό δισεκατομμύρια για να ανακεφαλαιοποιεί την Εθνική Τράπεζα, ακριβώς λόγω των «κόκκινων δανείων».

Φυσικά την είδηση αυτή θα την δείτε σε ελάχιστα ΜΜΕ, ειδικά σε κανάλια, αφού τα περισσότερα εξαρτώνται επίσης από τον Τραπεζικό δανεισμό ή την τραπεζική διαφήμιση.

Και κάπως έτσι η Ελλάδα έχει φτάσει στην κορυφή του χρέους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για μια χώρα χρεοκοπημένη, με πολίτες που έχουν καταληστευθεί, με τις επόμενες γενιές να έχουν χρεωθεί, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια. Από παρόμοια ντηλς…

Και τώρα πως καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει καν προστασία για την πρώτη κατοικία. Δηλαδή εάν η τράπεζα κρατούσε αυτά τα δάνεια, οπωσδήποτε θα κέρδιζε πολλά περισσότερα από το πενιχρό ποσοστό που εισπράττει αυτή τη στιγμή. Αλλά γιατί να σκάνε; Αφού εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα πληρώσουμε τον λογαριασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ