Έχουμε Δημοκρατία ή Καθεστώς Τσαουσέσκου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

«Αλλά έχουμε μία παντοδυναμία στην πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, να μην βγαίνει ούτε ανάσα πουθενά και σου λέει δεν θα απαντώ, άστον να ρωτάει τον Τσίπρα, άστη να ρωτάει την αντιπολίτευση. Ποιος θα το πει; Θα το πει κανείς; θα το μάθει ο πολίτης; Έτσι λειτουργούν. Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατία που έχουμε, δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία, αυτό είναι προβληματικό για τη δημοκρατία, το να μην υπάρχει πλουραλισμός, να μην αναγκάζεται όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από τους δημοσιογράφους, να ελέγχετε η εξουσία, όποια και αν είναι αυτή. Όταν δεν ελέγχεται μία εξουσία, γίνεται ασύδοτη. Και όταν γίνεται ασύδοτη, γίνεται καθεστώς“.

Αυτά είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στο τοπικό κανάλι ΚΡΗΤΗ TV, κατά την επίσκεψή του στην Ιεράπετρα στο πλαίσιο των περιοδειών σε όλη την Ελλάδα.

Αφορμή για αυτή το δριμύ κατηγορώ ήταν η υπόθεση της Ηλιούπολης που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο για τον αστυνομικό που όπως καταγγέλλεται κακοποιούσε και εξέδιδε μία 18χρονη κοπέλα και ο οποίος έχει πλέον προφυλακιστεί. Το σοκαριστικό είναι το ότι αν και αστυνομικός, πρόβαλε τον τρόπο ζωής του στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς όπως φαίνεται αισθανόταν ότι δεν θα υπήρχαν επιπτώσεις από την υπηρεσία του.

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στο ερώτημα σχετικά με το αν ο 39χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός είναι μέλος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι “μάθαμε είχε μία ιδιαίτερη μεταχείριση από τους αρμοδίους της Αστυνομίας κατά τη σύλληψή του, αν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Θέσαμε αυτό το ερώτημα γιατί έχουμε κάποιες πληροφορίες και είδαμε και μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Γιατί βλέπουμε ότι εδώ και μία εβδομάδα που υπάρχει ανοιχτό αυτό το ζήτημα να μην δίδονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του δράστη που δεν είναι ζήτημα προσωπικών δεδομένων ή κουτσομπολιό, αλλά είναι ό,τι γίνεται σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αναγνωριστεί από άλλα ενδεχομένως θύματα για να έρθουν να καταθέσουν στοιχεία εναντίον του. Βλέπουμε δηλαδή μία συμπεριφορά συγκάλυψης και έχουμε και κάποιες πληροφορίες ότι αυτός ο άνθρωπος είχε κάποιες πλάτες μέσα στην αστυνομία. Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου και επανήλθε επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Αυτός ο άνθρωπος πήρε από ό,τι μαθαίνουμε μια μετάθεση ευμενή λίγες μέρες μετά τις εκλογές του 2019. Αυτό το μπουμπούκι. Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες σε αυτόν τον τόπο”.

Αν ήταν μεμονωμένη η περίπτωση, ας πούμε πολλών λαθών, στην έρευνα της Αστυνομίας, δεν θα υπήρχε τόση καχυποψία, αν δεν είχε προηγηθεί παρόμοια μεταχείριση, πριν μόλις τέσσερις μήνες, όπου επίσης χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία από τα κινητά και τον υπολογιστή του ηθοποιού και σκηνοθέτη

Αλλά το καμπανάκι που έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αφορά τις δύο υποθέσεις καθαυτό, άλλωστε έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά τον τρόπου της λειτουργίας της ενημέρωσης, που αντί να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία, όπως ξέρουν καλά να κάνουν όταν θέλουν, και καλώς έκαναν, όταν κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, φαίνεται έχουν ξεχάσει και πλέον οι ειδήσεις φιλτράρονται τόσο εξόφθαλμα που κάποια ΜΜΕ θα τα ζήλευαν και στην Βόρεια Κορέα

Κάποτε λογοκρισία, όπως στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου,  ήταν η με κάθε τρόπο και μέσον απόκρυψη της πληροφορία με κάθε τρόπο. Είτε με την βία, είτε με την απαγόρευση συγκεκριμένων πληροφοριών, άρθρων, ακόμη και  τραγουδιών, είτε ακόμη με έναν απλό μαρκαδόρο σε μια επιστολή εμπόδισαν την πληροφορία που θεωρούσαν δυσάρεστη και επέτρεπαν αυτή που ήθελαν. Για παράδειγμα μετά την είσοδο του ΔΝΤ στην Ρουμανία με τους πολίτες να πεινούν, η εικόνα της Χώρας από το καθεστώς ήταν αυτή μιας ευημερούσαν Χώρας και ενός ευτυχισμένου λαού. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο και είναι πλέον Ιστορία πως κατέληξε όλη αυτή προπαγάνδα.

Πως άραγε να νιώθουν οι Έλληνες πολίτες, όταν όλη την εβδομάδα που πέρασε, όλοι οι πρόθυμοι opinion makers από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσπαθούν με κάθε απίστευτο και δικολαβικό επιχείρημα να μας πείσουν ότι είναι θεμιτές ή σύν-νομες οι ομαδικές απολύσεις ανεμβολίαστων ή περιθωριοποίησή τους; Ο κοινωνικός αυτοματισμός ίσως λειτουργεί για μερικές μέρες, ή απομονώνοντας συγκεκριμένες ομάδες, αλλά δεν λειτουργεί για πάντα, και σίγουρα όταν πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην παραζάλη της εξουσίας, έχει ανοίξει μέτωπα με ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Τους νέους στις πλατείες, τους μαθητές που δεν θα μπουν στα ΑΕΙ, τους εργαζόμενους που θα πληρώνονται σε ρεπό, τους οικογενειάρχες που χάνουν την πρώτη κατοικία τους, τους μικρομεσαίους που έχουν καταχρεωθεί, τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και τις εκκρεμείς συντάξεις.

Ξεχνούν στο Μαξίμου, ότι ο λαός ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και όχι οι δημοσκόποι

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Kontra News της Κυριακής 8 Ιουλίου 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ