Η σύγχρονη Ιερά Εξέταση στη ζωή μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Η Ιερά Εξέταση επανέρχεται, αυτή τη φορά με διαφορετικό πρόσωπο, αλλά με τον ίδιο στόχο. Αυτόν δηλαδή της πλήρους καθυπόταξης της ανθρώπινης ελευθερίας, σκέψης, λόγου και δράσης. Η Ιερά Εξέταση, την εποχή εκείνη, με διατάγματα έλεγχε σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.

Σήμερα, με νόμους, ψηφίσματα και αποφάσεις, επιχειρούν το ίδιο πράγμα. Διαχρονική η επιτυχημένη συνταγή. Τον Φίλιππο τον Β’, τον βασιλιά της Μακεδονίας, όταν τον ρώτησαν πώς θα κυβερνήσει αυτό το βασίλειο, που το μεγάλωσε με τις κατακτήσεις, απάντησε «Με το διαίρει και βασίλευε». Δηλαδή για να κυβερνά κάποιος με ασφάλεια και να διατηρεί την εξουσία πρέπει να σπέρνει τη διχόνοια ανάμεσα στους ανθρώπους που εξουσιάζει.

Αυτήν την τακτική την χρησιμοποίησαν όλες οι εξουσίες. Από τις πιο αυταρχικές έως και τις«δημοκρατικές», λευκοί και μαύροι, πιστοί και άπιστοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, νότιοι και βόρειοι, γηγενείς και αλλοδαποί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και έπεται η συνέχεια.

Οι Λουδοβίκοι, οι Καίσαρες και οι Πάπες βρήκαν μιμητές σήμερα. «Μητσοτάκης και Σια!»

Δυστυχώς η κοινωνία φαίνεται ακόμα ανήμπορη να αναχαιτίσει αυτή τη λαίλαπα η οποίααυξάνει διαρκώς τις ενισχύσεις της. Μετά τον «επαναστάτη» Τσίπρα που δήλωσε πως συμφωνεί με τα προνόμια των εμβολιασμένων και τηρώντας συνολικά παθητική και συν ενοχική τακτική, μπήκε χοντρά στο παιχνίδι και η εκκλησία.

Σε λίγες ημέρες θα μοιράζουν στις εκκλησίες τον «Δωδεκάλογο». Όχι του Παλαμά, που μιλάει για ελευθερία, αλλά για αυτόν που συνέταξε τις απαντήσεις η ομάδα του Τσιόδρα.

Τον έντυπο που θα μοιράζεται σε κάθε εκκλησία, δεν αναφέρει προς τους πιστούς ή τουςαδερφούς, αλλά αναφέρεται «προς το λαό». Απευθύνει κεκαλυμμένο διάταγμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου η εκκλησία, αγνοώντας και καταπατώντας την ρήση του ιδρυτή της. Όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν.

Κάθε εγκλεισμός, κάθε περιορισμός και κάθε απαγόρευση έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούν, αυτοί που τα σχεδίασαν και τα εφάρμοσαν. «Αν πάρεις δέκα σκυλιά και πας και τ’ αφήσεις σ’ έναν αγριότοπο, σε μια ερημιά απ’ όπου δεν περνάει ψυχή ζώσα, τα σκυλιά αυτά μέσα σε λίγες εβδομάδες θα ξαναγίνουν λύκοι»

«Από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Από εμάς θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε.
Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας»
Οδυσσέας Ελύτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ