Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Έτσι φέρονται τα κυρίαρχα κράτη: Τα Εμιράτα πέταξαν τους Ιταλούς στρατιωτικούς έξω από τη χώρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή που εμείς ανεχόμαστε τους δήθεν εταίρους μας, Ιταλούς, Ισπανούς και κυρίως Γερμανούς να συνεργάζονται ανοιχτά με την Τουρκία λειτουργώντας is βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, υπάρχουν χώρες που αποδεικνύουν ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας προέχει οποιασδήποτε λυκοφιλίας ή συνθήκης.

Το γεγονός λοιπόν ότι η Τουρκία διατηρεί στενή στρατιωτική συνεργασία με την Ιταλία, από την οποία μάλιστα προμηθεύεται πλήθος στρατιωτικού υλικού, ήταν η πραγματική αφορμή που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέταξαν έξω τους ιταλούς στρατιωτικούς από την βάση την οποία διατηρούσαν στη χώρα εδώ και σχεδόν 20 χρόνια!

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατήγγειλαν την παρουσία των ιταλικών δυνάμεων στη χώρα και έπειτα από παραμονή πολλών ετών (από το 2002) έδειξαν σε αυτές το δρόμο της εξόδου.

«Η Ιταλία έχει χάσει την παρουσία της με την έξωση από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Αλ Μινχάντ, που επιβλήθηκε από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 2 Ιουλίου. Και δεν υπήρξε επαρκής αντίδραση από την ιταλική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί το διεθνές κύρος μας, ούτε ειπώθηκε ένα ευχαριστώ το σώμα μας που έπρεπε να διαλύσει τη βάση σε λίγες μέρες και να προστατεύσει τα υλικά που ανήκουν στην ιταλική άμυνα».

Αυτό δηλώθηκε κατά την Ώρα των Ερωτήσεων από την Γερουσιαστή  της «Fratelli d’Italia», Ιζαμπέλα Ραούτι, αρχηγό της ομάδας στην Επιτροπή Άμυνας. «Η βάση του Αλ Μινχάντ – όπως είπε η Ράουτι – λειτουργεί συνεχώς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2002.

«Χάρη στη στρατηγική της θέση στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, η Βάση εγγυάται πάντα τη μεταφορά προσωπικού, μέσα και υλικά των δυνάμεών μας που ασχολούνται με διεθνείς αποστολές Οι σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρησιακές, υλικοτεχνικές, τακτικές και στρατηγικές πτυχές αυτού του αποκλεισμού των ιταλικών δυνάμεων από μια γεωπολιτική περιοχή θεμελιώδους σημασίας, δεδομένου ότι η βάση των ΗΑΕ είναι η μόνη που μπορεί να υποστηρίξει τις ιταλικές αποστολές στην περιοχή, είναι προφανής. Ενώ η μετεγκατάσταση μέρους του σώματος μας και ορισμένων υλικών στη βάση στο Κουβέιτ, το οποίο δεν έχει επαρκή υλικοτεχνικά χαρακτηριστικά, φαίνεται ανεπαρκής», υποστήριξε η Γερουσιαστής.

Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας, Γκουερίνι, όπως αναφέρει το Agenzia Nova, δήλωσε ότι τα ΗΑΕ παραμένουν σημαντικός εταίρος ακόμη και μετά το κλείσιμο της βάσης. Και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο δυστυχώς μετά από τέτοιο χαστούκι; Προσπαθείς να το ρίξει στις δημόσιες σχέσεις γιατί απλούστατα δεν τολμά και δεν μπορεί να απειλήσει ευθέως την μικρή αραβική χώρα, που όμως αποδείχτηκε τεράστια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ