Συνελήφθη το κτήνος που άφησε ανάπηρο 21χρονο στρατιώτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη παράδοση στις εξιχνιάσεις πολύ σοβαρών εγκλημάτων από την Ασφάλεια Καλλιθέας συνεχίζεται.

  • Από τον Μάνο Μεϊμαράκη

Οι αστυνομικοί της εξιχνίασαν χθες μια από τις πιο άγριες απόπειρες δολοφονίας στην
Καλλιθέα, με θύμα έναν 21χρονο, ο οποίος μπήκε μπροστά να σώσει έναν φίλο του κι έμεινε ανάπηρος, έπειτα από έξι πυροβολισμούς σε βάρος του. Οι δράστες τον πυροβολούσαν και τον κλοτσούσαν ταυτόχρονα.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Καλλιθέας κίνησαν γη και ουρανό και σήμερα οδηγούν τους δράστες στον εισαγγελέα έπειτα από ένα ανθρωποκυνηγητό που έληξε σε δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους.

Το χρονικό της εξιχνίασης

Το προαύλιο του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης γεμίζει αστυνομικούς. Εχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται μια από τις πιο συναρπαστικές εξιχνιάσεις. Στο σημείο βρίσκεται μια παρέα πέντε νεαρών με ακόμα έναν φίλο τους στο έδαφος τραυματισμένο από πυρά πυροβόλου όπλου. Οπως λένε οι νεαροί στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αγνώστους. Μαρτυρία η οποία όπως προκύπτει στη συνέχεια είναι παραπλανητική.
Κατά την αυτοψία στον χώρο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας εντοπίζονται διάσπαρτες μεγάλες κηλίδες αίματος, έξι κάλυκες και μία βολίδα.

φ4 exihniash 004 ΟΚ

Ανάπηρος…

Ο νεαρός στρατιώτης μεταφέρεται με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και εισάγεται στα Επείγοντα με τραύματα από πυροβόλο όπλο στη λεκάνη, τον θώρακα, την αριστερή μασχάλη, τον αριστερό μηρό και την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Από τα
φονικά πυρά, ο 21χρονος υπέστη ρήξη ύπατος και δεξιού νεφρού, κάταγμα σπονδύλου και οδηγείται επειγόντως στο χειρουργείο.

Αμέσως, από την Ασφάλεια Καλλιθέας κινείται διαδικασία συλλογής πληροφοριών μέσα από
μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών. Δύο ημέρες μετά το μακελειό, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας επισκέπτονται εκ νέου τον
νεαρό στρατιώτη στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώνουν ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει
κατάθεση, καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη. Ενώ ενημερώνονται από τους γιατρούς ότι ο 21χρονος έχει μείνει… παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Από την εργαστηριακή εξέταση στους έξι κάλυκες και τη βολίδα διαπιστώνεται ότι πυροδοτήθηκαν από πιστόλι διαμετρήματος 9mm, ενώ από την άρση απορρήτου επικοινωνιών στο κινητό του νεαρού δεν βρέθηκαν στοιχεία που να οδηγούν στους δράστες.

Το μοιραίο βράδυ

Εναν μήνα μετά, τον Οκτώβριο του 2020, καλείται ως άμεσα εμπλεκόμενος σε συμπληρωματική κατάθεση ένας 24χρονος φίλος του άτυχου στρατιώτη, ο οποίος
ομολογεί στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας ότι ο ίδιος το καλοκαίρι του 2019 γνώρισε μέσω διαδικτύου μια 21χρονη με την οποία ανέπτυξε σχέση για μικρό χρονικό διάστημα και έκτοτε επικοινωνούσε μαζί της μέσω facebook. Μερικές ώρες πριν από τη μοιραία νύχτα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020, όπως κατέθεσε, η 21χρονη με μήνυμά της τον ενημερώνει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσουν την επικοινωνία τους, καθώς, όπως του είπε, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με έναν 30χρονο άνδρα.

Ο 24χρονος δεν την πίστεψε, και η 21χρονη έδειξε τα μηνύματά του στον 30χρονο, ο οποίος τηλεφωνεί την ίδια στιγμή από το κινητό της 21χρονης στον 24χρονο. Ακολουθεί έντονος διάλογος μεταξύ τους, μέχρι που ο 30χρονος τού ζητεί να συναντηθούν στον
Ι.Ν. Μεταμόρφωσης στην Καλλιθέα για να λύσουν τις διαφορές τους.

Η συνάντηση

Λίγες ώρες αργότερα, ο 24χρονος και ακόμα πέντε φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο άτυχος 21χρονος που δέχθηκε τα φονικά πυρά, πηγαίνουν στο σημείο της συνάντησης, όπου εκεί τους περιμένουν τρία άτομα, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος φίλος της 21χρονης.

Οι δύο νεαροί άνδρες συνομιλούν για ελάχιστα λεπτά, όταν ξαφνικά ο 30χρονος βγάζει πιστόλι σημαδεύοντας τον 24χρονο. Ο 24χρονος σε μια ενστικτώδη κίνηση με το σώμα του μετακινείται για να αποφύγει το όπλο, ο 30χρονος πυροβολεί αρχικά δύο φορές και οι βολίδες βρίσκουν τον 21χρονο, ο οποίος στεκόταν μερικά μέτρα πίσω από τον 24χρονο.
Ο 21χρονος, εξαιτίας της εγρήγορσής του, δεν συνειδητοποιεί ότι είχε ήδη δεχθεί δύο
πυροβολισμούς, ορμά να αφοπλίσει τον 30χρονο και τη στιγμή εκείνη δέχεται ακόμα έναν πυροβολισμό. Οταν ο 21χρονος πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος ο 30χρονος συνεχίζει να τον πυροβολεί, ενώ ένας από τους δύο φίλους του 30χρονου χτυπά τον 21χρονο με κλοτσιές σε όλο το σώμα. Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο 30χρονος με τους δύο φίλους του διαφεύγουν τρέχοντας. Λίγες ημέρες μετά εξαφανίζονται όλοι.

Αόρατη συνοδεία

Μετά την καταλυτική μαρτυρία του 24χρονου, η 21χρονη αποκτά αόρατη συνοδεία. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας την ακολουθούν παντού μέχρι που χωρίς να το γνωρίζει τους οδηγεί στη διεύθυνση του 30χρονου. Ωστόσο, παρόλο που και γνώριζε από το ίδιο βράδυ ακριβώς τι είχε συμβεί, τέσσερις μήνες μετά, τον Ιανουάριο, πηγαίνει στο Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας και επιβεβαιώνει την κατάθεση του 24χρονου πρώην φίλου της.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας καταφέρνουν να της εκμαιεύσουν ότι γνώριζε τι είχε διαπράξει ο 30χρονος φίλος της, καθώς η ίδια παραδέχθηκε ότι λίγη ώρα μετά το μακελειό ο πρώην φίλος της επικοινώνησε μαζί της, λέγοντάς της ότι ο εραστής της πυροβόλησε τον 21χρονο. Η 21χρονη ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο 30χρονος τής είπε τι είχε κάνει αρκετές ημέρες μετά, όταν επικοινώνησαν για πρώτη φορά μετά το συμβάν.

Τα ίχνη

Μετά το μακελειό, ο 30χρονος πετά την κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου του για να επιβραδύνει τις έρευνες των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν ήδη κατορθώσει με άρση απορρήτου επικοινωνιών και ανάλυση στα τηλεφωνικά δεδομένα να ανακαλύψουν ότι το μοιραίο βράδυ είχε επικοινωνήσει από άλλον αριθμό με τα δύο άτομα που τον συνόδευαν εκείνη τη νύχτα.

Πρόκειται για έναν 33χρονο αλλοδαπό, σεσημασμένο για ληστείες, ναρκωτικά, απείθεια και οπαδική βία και για έναν 22χρονο Ελληνα, επίσης γνωστό στην Αστυνομία για ληστεία από κοινού με τον 33χρονο. Προ ημερών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας επισκέπτονται ακόμα μια φορά τον άτυχο 21χρονο στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο
νοσηλεύεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αναπηρίες που προέκυψαν από τους τραυματισμούς του, του δείχνουν φωτογραφίες και ο 21χρονος αναγνωρίζει σε αυτές τον 30χρονο που τον πυροβόλησε και τον 22χρονο που τον έριξε στο έδαφος και τον κλοτσούσε.

φ1 exihniash 001 ΟΚ

Ο 21χρονος είπε ακόμα στους αστυνομικούς ότι εκείνο το βράδυ συνάντησε τους άλλους πέντε φίλους του στην πλατεία του Γκύζη. Από τις μεταξύ τους συζητήσεις κατάλαβε ότι σκοπεύουν να μεταβούν στην Καλλιθέα σε μια συνάντηση του 24χρονου με άλλο άτομο με το οποίο αντιδικούσε, και ακολούθησε χωρίς να γνωρίζει άλλες λεπτομέρειες. Μετά την αναγνώριση και ταυτοποίηση από τον παθόντα και την ολοκλήρωση της δικογραφίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 από τον 34ο ανακριτή.

φ2 exihniash 002 ΟΚ

Η σύλληψη του δράστη και του συνεργού του

Το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου, άνδρες της Ασφάλειας Καλλιθέας, έχοντας ταιριάξει απόλυτα με το περιβάλλον σε δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις, περνούν χειροπέδες στους δράστες. Αιφνιδιάζουν τον 30χρονο κοντά στο σπίτι του στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και τον συλλαμβάνουν, ενώ άλλη ομάδα αστυνομικών περνά χειροπέδες στον 22χρονο συνεργό του σε άλλη περιοχή της Καλλιθέας.

Από την έρευνα στο σπίτι του 30χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρίσκουν ένα πιστόλι 9mm στο οποίο είχε ξύσει τους αριθμούς, δύο γεμιστήρες, ένα κουτί με 50 σφαίρες, 65 γραμμάρια κάνναβης και χρηματικό ποσό 9.350 ευρώ. Ενώ στο σπίτι του συνεργού του βρέθηκαν ένα πιστόλι μπρελόκ με δύο φυσίγγια, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και κάνναβη 71 γραμμαρίων.

φ6 exihniash 006 οκ

Οι δύο θα οδηγηθούν σε εισαγγελέα και ανακριτή με βαριές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναζητείται και το τρίτο άτομο που ήταν μαζί τους τη
μοιραία νύχτα, που παραλίγο να κόψουν το νήμα της ζωής του 21χρονου στρατιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ