Άσχημα νέα από το Ισραήλ για την μετάλλαξη Δέλτα και το εμβόλιο Pfizer – Εξαιρετικά χαμηλή η αποτρεπτική του ικανότητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι επίσημες ανακοινώσεις του Ισραήλ και συγκεκριμένα του υπουργείου υγείας της χώρας, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer / Biontech έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
Ενώ στην προηγούμενη ανακοίνωση είχε αναφερθεί πως η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου ήταν σχετικά χαμηλή, φτάνοντας στο 64%, η νέα ανακοίνωση του υπουργείου είναι τελείως απογοητευτική.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο πρώτο εικοσαήμερο του Ιουλίου, το υπουργείο ανακοινώνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν ξεπερνά το 39%!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και ένας πλήρως εμβολιασμένος με το εμβόλιο της Pfizer / Biontech, πρακτικά μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει τον ιό.

Το μόνο θετικό της συγκεκριμένης ανακοινωσης είναι ότι η προστασία του εμβολίου από την βαριά νόσηση τις συγκεκριμένης μετάλλαξης που οδηγεί σε νοσηλεία, βρίσκεται ακόμα ψηλά, στο 88%.

Όπως και ναχει, απαιτείται εφησυχασμός, διότι προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι η προστασία από το εμβόλιο φθίνει με την πάροδο του χρόνου και μία αναζωπύρωση της πανδημίας θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ