Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Ο Πρωθυπουργός αποπειράθηκε να βρει δικαιολογία στις αυθαίρετες και αντισυνταγματικές αποφάσεις του για εξαναγκασμό σε ιατρική πράξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εργαλειοποίηση του Συντάγματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει παντί τρόπω τις σκοπιμότητές του, και εξευτελίζει τους θεσμούς και απομακρύνεται ταχέως από τη θέση πολιτικής ισχύος που είχε πριν ξεκινήσει η πολύπλευρη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τελευταίο κρούσμα ασέβειας του πρωθυπουργού είχε στόχο τον ίδιο τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας! Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με την -όχι και τόσο δημοφιλή- Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ο ίδιος επέβαλε, αποπειράθηκε να βρει δικαιολογία στις αυθαίρετες και αντισυνταγματικές αποφάσεις του για εξαναγκασμό σε ιατρική πράξη (τον εμβολιασμό) σε άρθρο του Συντάγματος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το άρθρο 25 του Συντάγματος της Ελλάδος, το οποίο στην 4η παράγραφό του αναφέρει ότι «το κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί καν να γίνει σχολιασμός περί διασταλτικής ερμηνείας άρθρου του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός πήρε ένα άρθρο, το τέντωσε μέχρι να γίνει λάστιχο και το «σέρβιρε» στο κοινό ελπίζοντας να γίνει πιστευτός. Φυσικά, οι μόνοι που δείχνουν να έχουν πειστεί από την πρωθυπουργική ερμηνεία του συγκεκριμένου άρθρου είναι όλοι όσοι έχουν συνδέσει τα συμφέροντά τους με το καθεστώς Μητσοτάκη. Ουδείς άλλος είναι τόσο αφελής ώστε να θεωρεί πως η παράγραφος 4 του άρθρου 25 του Συντάγματος έχει οποιαδήποτε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την επέκταση της λίστας (όσων θέλει η κυβέρνηση να εξαναγκάσει να εμβολιαστούν) με απλή υπουργική απόφαση!

Ο κ. Μητσοτάκης, αν θέλει να παροτρύνει τους διστακτικούς συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, πρέπει να ακολουθήσει μια οδό που αγνοεί: εκείνην της πειθούς. Ούτε τα νταηλίκια ούτε οι προσβολές ούτε η εργαλειοποίηση του Συντάγματος πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα. Ας μεριμνήσει ώστε να ενημερωθεί σωστά και πολύπλευρα η κοινή γνώμη, ας δώσει χώρο στην ανάπτυξη όλων των επιχειρημάτων -ακόμα και όσων εναντιώνονται με τις θέσεις του- και ας εμπιστευτεί την κρίση των Ελλήνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ