Στην φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης με απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηθοποιός απολογήθηκε σήμερα κάτω από άκρα μυστικότητα, για τις κατηγορίες του βιασμού αλλά και για δύο απόπειρες βιασμού, μετά από τις καταγγελίες που έκαναν συνάδελφοί του.

Ο Φιλιππίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Η καταγγελθείσα πράξη του βιασμούφέρεται ότι τελέστηκε το 2008, όταν το θύμα τον επισκέφθηκε σε ένα θέατρο προκειμένου να κάνει οντισιόν για έναν ρόλο. Τότε ο γνωστός κωμικός την οδήγησε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε σε σεξουαλικές πράξεις.

Η πρώτη απόπειρα βιασμού έγινε το 2010 σε μία φερόμενη ηθοποιό όταν ο γνωστός ηθοποιός, σε μία από τις επισκέψεις της στο θέατρο, την υποδέχτηκε στο καμαρίνι του φορώντας μόνο το εσώρουχο του.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη το 2014 όταν ηθοποιός τότε προσφέρθηκε να συνοδεύσει μία εξίσου φερόμενη ηθοποιό στο σπίτι της, ενώ στη συνέχεια την οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος και της επιτέθηκε.

Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος συγκέντρωσε όλες τις καταγγελίες για την προκαταρκτική εξέταση, οι οποίες στάθηκαν αρκετές ώστε να καταστήσουν τον εν λόγω ηθοποιό κατηγορούμενο για τις τρεις αυτές υποθέσεις, με αποτέλεσμα να ασκηθεί εις βάρος του προσωποποιημένη ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού και για δύο απόπειρες βιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ