Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» πλήρως εμβολιασμένος 70χρονος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αποκάλυψη ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» νοσηλεύεται, πλέον, και ασθενής -ο πρώτος- ο οποίος έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις mRNA εμβολίου έκανε o διευθυντής της, Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε o διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου», μιλώντας στο newsbomb.gr, πρόκειται για έναν 70χρονο ασθενή χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία. Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καπραβέλος, το πρώτο αυτό περιστατικό δεν είναι αρκετό να διεξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα το εμβολίων, όπως επίσης δεν έχουν βγει, ακόμη, οι εξετάσεις του σχετικά με το αν νοσεί από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη μεγάλη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ανησυχεί ακόμα περισσότερο για το ενδεχόμενο να αρχίσουν να μολύνονται –μετά τους νέους– οι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 50 και οι ανεμβολίαστοι. «Αυτή τη στιγμή ζούμε μια επιδημία κρουσμάτων, η οποία δεν μεταφράζεται σε νοσηλείες και διασωληνωμένους, αφού νοσούν κυρίως νέοι άνθρωποι και εμβολιασμένοι. Όμως, αν συνεχίσουμε έτσι τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Θα νοσήσουν περισσότεροι σε αυτό το τέταρτο κύμα και θα πεθάνουν περισσότεροι», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ