Βίντεο Φωτιά: Μαθήτρια Ξεφτιλίζει τον νόμο Κεραμέως για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής «Με αποκλείσατε με 19.987 μόρια»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτη πολιτική αλητεία: Στο μάθημα που κόπηκε, τα Γαλλικά, δεν το διδάχθηκε στο Σχολείο αλλά ούτε υπήρχε ανακοινωμένη η βάση εισαγωγής από του Υπουργείο.

Οπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο οποίος ανήκει στην παράταξη της ΝΔ, σκοπός του νόμου Κεραμέως ήταν να κόψει οριζοντίως το 1/3 των Ελλήνων από τα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να σφάξει παιδιά μας με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 34% από τα Γενικά Λύκεια, το 40% από τα ΕΠΑΛ και το 83% από τα τεχνικά

Μαθήτρια ξεσπά κατά Κεραμέως – «Με αποκλείσατε με 19.987 μόρια»

«Έχετε ακούσει πότε την λέξη όνειρο; Ήταν το όνειρό μου και μου το στερείτε με έναν εντελώς παράλογο τρόπο» αναφέρει η μαθήτρια
Νέα επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αντικατοπτρίζει πόσοι μαθητές – αν και αριστούχοι – έχουν βρεθεί σε απόγνωση αφού δεν καταφέρνουν να μπουν στις σχολές που προτιμούν.

Η μαθήτρια επισημαίνει στην επιστολή της τη δύσκολη χρονιά που πέρασε λόγω της πανδημίας, την αγωνία των δικών της και τους κόπους τους, ενώ στο τέλος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην υπουργό.

«Τα καταφέρατε. Με αποκλείσατε με γενική βαθμολογία πάνω από 17. Πέτυχε η μεταρρύθμισή σας, λοιπόν. Θα εισαχθώ λοιπόν σε κάποια άλλη σχολή όμως πάντα θα είστε στη συνείδηση μου ως εκείνη που μου στερήσατε το “μεράκι μου”» σημειώνει με νόημα η μαθήτρια από το Αγρίνιο.

«Έτσι διαμορφώνεται μια κοινωνία, με ανθρώπους που κάνουν την δουλειά τους απλά για βιοπορισμό χωρίς να την αγαπούν πραγματικά, χωρίς να νιώθουν δημιουργικοί».

Ακολουθεί η επιστολή της μαθήτριας προς την υπουργό Παιδείας
Λέγομαι Ελένη Τριάντη και είμαι μαθήτρια ενός Γενικού Λυκείου του Αγρινίου.

Φέτος πέρασα κι εγώ την επώδυνη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά. Συγκέντρωσα την πολύ υψηλή βαθμολογία των 19.987 μορίων αλλά δεν μου δίνεται το δικαίωμα να υποβάλω αίτηση για τη Σχολή Μεταφραστικού του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα που αποτελεί την πρώτη σχολή προτίμησης μου.

Και αυτό γιατί ενώ έγραψα Αγγλικά 17,8 στα Γαλλικά δεν κατάφερα για λίγα μόρια να πιάσω την ΕΒΕ.

Πίστευα ότι η μεταρρύθμιση σας σκοπό είχε να αποκλείσει από τα πανεπιστήμια μαθητές με βαθμολογίες 2 και 3 όπως λέγατε. Συγχαρητήρια λοιπόν.

Τα καταφέρατε.

Με αποκλείσατε με γενική βαθμολογία πάνω από 17. Πέτυχε η μεταρρύθμισή σας, λοιπόν .

Μπορείτε να είστε περήφανη !!!!!

Θέλω να επισημάνω εδώ ότι Γαλλικά δεν διδάχτηκα ποτέ στο σχολείο μου, αλλά ο πατέρας μου, ένας φτωχός άνθρωπος, πληρώνει εδώ και 2 χρόνια φροντιστήριο προκειμένου να με βοηθήσει να πετύχω το όνειρο μου.

Τα δύο τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας τα μαθήματα και των Γαλλικών γίνονταν διαδικτυακά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή εκμάθησή τους. Πολλές φορές έχω σκεφτεί αν είναι συνταγματικό ή αν συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα να ζητούνται για εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο μαθήματα που δεν έχουν διδαχτεί ποτέ στα σχολεία. Ξέρω ότι θα μου απαντήσετε πως μπορώ να υποβάλω αίτηση για κάποια άλλη σχολή. Όμως έχετε ακούσει πότε την λέξη όνειρο; Ήταν το όνειρό μου λοιπόν και μου το στερείτε με έναν εντελώς παράλογο τρόπο αφού με κρίνετε ικανή να εισαχθώ στην Γαλλική Φιλολογία Αθηνών με την ίδια βαθμολογία στα Γαλλικά αλλά όχι στο Μεταφραστικό Κέρκυρας. Δηλαδή με το σκεπτικό σας μπορώ να διδάξω Γαλλικά αλλά δεν μπορώ να μεταφράσω. Έχει κάποια λογική αυτό;

Για μένα πάντως όχι.

Θα εισαχθώ σίγουρα σε μια άλλη σχολή. Μικρό το κακό -θα πείτε-. Διαφωνώ. Το κακό είναι μεγάλο. Για αυτό κι η κοινωνία είναι αυτή που είναι. Σήμερα

Με ανθρώπους που κάνουν την δουλειά τους απλά για βιοπορισμό χωρίς να την αγαπούν πραγματικά, χωρίς να νιώθουν δημιουργικοί, χωρίς “μεράκι”.

Αυτή ακριβώς είναι η λέξη.

Θα εισαχθώ λοιπόν σε κάποια άλλη σχολή όμως πάντα θα είστε στη συνείδηση μου ως εκείνη που μου στερήσατε το “μεράκι μου”.

Ακολούθησε μας:
Official website: http://bit.ly/KontraChannelGR
Facebook: http://bit.ly/KontraFB
Twitter: http://bit.ly/KontraTwitter

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ LIVE
► DIGEA
► NOVA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ