Ανακοινωση-καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ: Συνεχίζουν αμετανόητοι τον διασυρμό της ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν κρύφτηκαν ποτέ πίσω από ψέματα ή από μισές …αλήθειες. Εκφράζοντας ανέκαθεν τον εργατικό κι όχι τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, καταγγέλλαμε τα «κακώς κείμενα» και δεν «χαριστήκαμε» ποτέ σε κανέναν και ειδικά σε εκείνους που είδαν ή βλέπουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σαν τη «λέσχη» μιας …ελίτ. Μιας κυβερνητικής ελίτ, που δυστυχώς μπορεί να αποφασίζει όχι για το πως θα υπηρετεί η ΕΡΤ την ενημέρωση ,τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αλλά πως θα εξυπηρετεί τους «ημέτερους» και τις επικοινωνιακές ανάγκες του επιτελικού κράτους
Πριν λίγες ημέρες καταγγείλαμε τη διοίκηση και το …περιβάλλον της σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί στην μετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο, τονίζοντας ότι «όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν πίσω από αφελείς δικαιολογίες, οι ευθύνες τους είναι τεράστιες» και πως «μιμούμενοι τον πρωθυπουργό, που τους τοποθέτησε στο τιμόνι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, έριξαν την ευθύνη σε άλλους»(βλ.Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ της 24/7/21).
Το γαϊτανάκι όμως των …αστοχιών στην μετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και των γελοίων προφάσεων ή δικαιολογιών δεν σταμάτησε και ο διασυρμός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζεται, με ευθύνη πλέον όχι μόνο της διοίκησης και των περι αυτής, αλλά και του …εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος παίρνοντας το «θυμιατό» από το χέρι τους, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο βάζοντας ακόμα πιο …δυνατό λιβάνι.
Κατά τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ, αλλά και για την επιλεκτικά λαλίστατη ή βωβή (ανάλογα) «αριστεροδέξια» διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, «…τα περί κυβερνητικής ΕΡΤ στο επίπεδο των μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων είναι για γέλια». Αυτό όμως που στην πραγματικότητα είναι για γέλια και για κλάματα, είναι η προσπάθεια ΚΑΙ του εκπροσώπου, να βαφτίσει το ψάρι κρέας, προσφέροντας από τη μεριά του την αναγκαία «συνδικαλιστική πινελιά» στον καμβά της αγιογραφίας της διοίκησης – κυβέρνησης Μητσοτάκη .
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ που εκπροσωπεί, δεν επιτρέπουν σε κανέναν εκ των «αρίστων» της ιεραρχίας και σε κανένα «θυμιατό» της διοίκησης ή της κυβέρνησης, να
ακυρώνουν με τον ιδιοτελή τους τρόπο, το μόχθο των απλών εργαζομένων και να αμαυρώνουν με φθηνές δικαιολογίες, προφάσεις και αίολα επιχειρήματα, τις προσπάθειές τους να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των Ολυμπιακών αγώνων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Στον δικό μας αγώνα δεν είχαν και δεν έχουν θέση «Τσιριμώκοι» ,«εφιάλτες» και «δοσίλογοι», αλλά απλοί εργαζόμενοι που μοχθούν και αγωνίζονται σταθερά και με προσήλωση για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία και αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ