Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα 2 Αυγούστου λόγω καυσωνα ζητά ο Τσιπρας αλλα δεν ιδρώνει το αυτί του Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να κηρυχτεί αργία η Δευτέρα 2 Αυγούστου  λόγω του επερχομένου καύσωνα για να προστατευτεί  ο κόσμος ζητά με ανακοίνωση του ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παραλληλα ζητα να προετοιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός ώστε να μην γίνουν διακοπές ρεύματος:

Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.
Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών.
Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.
Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα.
Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη.
Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.
Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της.
Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν.

Βεβαια η απάντηση της κυβέρνησης ήταν επιπέδου του πρωτοσέλιδου του ελεύθερου τύπου του 1987 που ελεγε οτι ο καυσωνας ήταν πασοκικο κόλπο.

AC02C108 B90B 4A31 AA60 F3CF3E76E837

Αν τις επόμενες ώρες λοιπόν δείτε καμία ανακοινωση της ΝΔ που να λέει οτι ο καυσωνας ειναι κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ μην τρομάξετε, ή μάλλον να τρομάξετε…..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ