22/09/2021

1555: Πρεμιέρα τραγέλαφος για το πολυδιαφημισμένο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εργασίας!

Τραγελαφικά ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας λειτουργίας του πολυδιαφημισμένου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου του Υπουργείου Εργασίας, όπου οι καθυστερήσεις ήταν τεράστιες και οι απαντήσεις… ανύπαρκτες.

Ναι μεν ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για δοκιμαστική λειτουργία, όμως η πρώτη επαφή του κοινού ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Όποιος επιχείρησε το απόγευμα της Πέμπτης να επικοινωνήσει με το 1555 βρέθηκε μπροστά σε ένα «τείχος», καθώς η αναμονή ξεπερνούσε τη μία ώρα.

Όπως καταγγέλλει πολίτης στη «δημοκρατία», έπειτα από τη μία ώρα η γραμμή έπεσε! Με περίσσεια υπομονή επιχείρησε και δεύτερη φορά, αργά το βράδυ, και τελικά η επικοινωνία κατέστη έπειτα από αναμονή μιας ώρας και 40 λεπτών, δυνατή στις 00.48 (ίσως μόνο έτσι εξηγείται γιατί επιλέχθηκε η περιττή και κοστοβόρα 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου). Και πάλι όμως το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, καθώς η υπόθεση αφορούσε την προσπάθεια (επί μήνες) της συγκεκριμένης κυρίας να κλείσει ραντεβού με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας για την υπέργηρη μητέρα της: ο ευγενέστατος υπάλληλος δήλωσε ότι δεν γνώριζε την απάντηση.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της νέας προσπάθειας που είναι απαραίτητη για να σταματήσει η ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα στοιχειώδη. Πάντως, στην πράξη αποδείχθηκε μέχρι στιγμής ότι επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο: οι συναλλαγές αφορούν πολύπλοκες διαδικασίες που άπτονται δεκάδων νόμων, εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων κάθε φορά. Το προσωπικό που θα απαντά στις κλήσεις των πολιτών πρέπει να γνωρίζει απαντήσεις που μόνο το μόνιμο προσωπικό των ταμείων μπορεί να γνωρίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ