Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία στο έλεος του Θεού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις φλόγες Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία.

Στην Εύβοια τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στις Ροβιές, καθώς οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία. Το χωριό εκκενώθηκε ενώ ο κόσμος απομακρύνθηκε με ferry boat.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιέςδημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

Στην Αρχαία Ολυμπία υπήρχαν εγκλωβισμένοι στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο η Πυροσβεστική κατάφερε να τους απομακρύνει με ασφάλεια.

Η πυροσβεστική προσπαθεί να δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω από την αρχαία Ολυμπία, ενώ η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τον Κρόνιο λόφο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007

Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου, μεταδίδει το ilialive.gr.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ