Κόλαση του Δάντη στη Βόρεια Εύβοια – Περίπου 1000 άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό από την παραλία

Με ταχύπλοα το Λιμενικό αγωνίζεται να απεγκλωβίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες εκατοντάδες κατοίκους στο Αχλάδι, δίπλα από την Αγία Άννα, καθώς οι φλόγες έχουν ζώσει το μικρό χωριό στα παράλια της Βόρειας Εύβοιας στο Αιγαίο.

«Κόλαση του Δάντη» λέει στο newscenter.gr ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος στη Βόρεια Εύβοια, πλωτάρχης, Σωτήρης Δανίκας, που ηγείται της δραματικής επιχείρησης. Οι άνδρες του Λιμενικού έχουν επιστρατεύσει ό,τι σκάφη υπάρχουν και μεταφέρουν δέκα δέκα τους έντρομους κατοίκους. «Η κόλαση του Δάντη στο Αχλάδι», λέει στο newscenter.gr ο πλωτάρχης Δανίκας. Την ίδια ώρα, με επείγον μήνυμά του ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, τονίζει: «Δυστυχώς οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη. Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου μας και συγκεκριμένα της δημοτικής ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Περίπου 1000 άτομα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα καθώς 359 υπολογίζονται τα άτομα που μεταφέρθηκαν από Ψαροπούλι Βασιλικών στο Πευκί με δύο τουριστικά πλοία, ενώ 603 μεταφέρθηκαν από την Αγία Άννα.

Αργοναύτης Ν. Αιδ. 53 και Καπετάν Κώστας ΝΒ.779. Τα 85 από τα 359 άτομα μεταφέρθηκαν από την παραλία Φραγγάκι Αχλαδιού στο Ψαροπούλι και στη συνέχεια στο Πευκί. Εντολή εκκένωσης σε όλα τα χωριά του δήμου Ιστιαίας καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ στην ίδια την Ιστιαία οι καμπάνες χτυπούν ώστε οι κάτοικοι να είναι υπ’ ατμόν αν χρειαστεί να αποχωρήσουν.

Όπως εξηγεί ο πλωτάρχης, Σ. Δανικάς, η φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά στα Βασιλικά. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι έκαναν ρίψεις νερού κάποια εναέρια μέσα το πρωί αλλά μετά εξαφανίστηκαν. « Μας αφήνουν να καούμε. Τα αεροπλάνα ήρθαν κι έφυγαν, είπε κάτοικος της περιοχής. Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη, οι περισσότεροι τουρίστες εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή ενώ ήδη, όπως είπε ο κ. Δανίκας, δόθηκε εντολή και πραγματοποιήθηκαν μέσα στη νυχτα δύο έκτακτα δρομολόγια ferry-boat ένα από Αιδηψό- Αρκίτσα κι ένα από Αγιόκαμπο για Γλύκα.

Στην επιχείρηση συνέβαλαν και ιδιοκτήτες σκαφών διαθέτοντας τα δικά τους πλωτά μέσα ώστε να διασώσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν. Όπως λέει ιδιοκτήτης σκάφους, μετέφερε 27 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί.

Με πληροφορίες απο το newscenter.gr

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες εντολή εκκένωσης θα δοθεί και για τα Βασιλικά Ευβοίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα η εφιαλτική νύχτα που περνά η Βόρεια Εύβοια με τον ουρανό να έχει κοκκινίσει και τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος να δίνουν μάχη για να μεταφέρουν σώους και αβλαβείς όσους είχαν εγκλωβιστεί. Η εικόνα με τις φλόγες και το σκάφος μέσα στη θάλασσα να τις προσπερνά θυμίζει σκηνή από ταινία ωστόσο δεν είναι, είναι ένα ακόμη εφιαλτικό βράδυ για την Βόρεια Εύβοια που εδώ και τρεις ημέρες έχει παραδοθεί στις φλόγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ