Καταρρέει η Αττική – Ανιση μάχη με τις φλόγες στις Αφίδνες, μέτωπο και προς το Καπανδρίτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφιαλτική η κατάσταση στην Αττική, μία τεράστια περιοχή από τη Βαρυμπόμπη έως τις Αφίδνες βρίσκεται στο έλεος της μεγάλης πυρκαγιάς.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μετα απο μια ολονύχτια και αγωνιώδη μάχη με τις φλόγες, συνεχίζουν την προσπάθεια τους.

Τη νύχτα η φωτιά πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, όπου υπάρχει πλέον ένα μόνιμο μέτωπο, που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και λίγα δέντρα.

Οι πυροσβέστες προσπαθουν να μην την αφήσουν να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να μην απειλήσει το Καπανδρίτι ενώ τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Νωρίς το πρωί σημειώθηκαν εκρήξεις σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις Αφίδνες. Εκατοντάδες αυτοκίνητα άρχισαν να παραδίδονται στις φλόγες, το ένα μετά το άλλο. Η φωτιά τύλιξε και τα κτίσματα της μάντρας. Να σημειωθεί ότι στις Αφίδνες πολλά σπίτια έχουν καεί από τη μεγάλη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνια μάχη.

Οι εικόνες από τη φωτιά στην Αττική είναι αποκαρδιωτικές, σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες και μία τεράστια δασική έκταση έχουν γίνει στάχτη, ενώ ολόκληρη η Πάρνηθα έχει πνιγεί στους καπνούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ