Αρχαία Ολυμπία: Καίγεται η αναγεννημένη περιοχή – ολοκληρωτική καταστροφή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολονύχτια μάχη στην Αρχαία Ολυμπία όπου συμμετέχουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι. Τα πύρινα μέτωπα είναι τρία, πέριξ της περιοχής του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η καταστροφή αγγίζει τα 100.000 στρέμματα, εκ των οποίων πολλά αντιστοιχούν στην αναγεννημένη περιοχή από τις προηγούμενες πυρκαγιές. Πράγμα που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες έκτασης θα μετατραπούν σε κρανίου τόπο.

Όλη τη νύχτα δεν σταμάτησαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Εδώ και λίγη ώρα ξεκίνησαν ρίψεις πτητικών μέσων.

Αχλαδινή, Δούκας, Ξηρόκαμπος και Λούβρο είναι ενεργά μέτωπα, ενώ στην Νεμούτα οι κάτοικοι δεν υπάκουσαν τις εντολές για εκκένωση και έμειναν πίσω για να προστατέψουν τα σπίτια τους.

«Εάν φεύγαμε θα είχαν καεί τα πάντα» είναι η απάντηση τους σε όσους τους πίεζαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και το χωριό τους.

Τα πάντα σήμερα θα εξαρτηθούν από την φορά και την ένταση του ανέμου, καθώς δυστυχώς ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε εξαιρετικά ανεπαρκής να υπερασπίσει την Ηλειακή Γη. Η καταστροφή είναι βιβλική και αγγίζει τα 100.000 στρέμματα δάσους και αγροτικής γης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ