Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώσεις σε Αρτεμήσιο, Καστρί, Πευκί & Γούβες-Φάνης Σπανός:”Αν η φωτιά περάσει το Καντήλι τότε θα σταματήσει τα Πολιτικά.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο τα μεγάλα μέτωπα των πυρκαγιών στην Εύβοια με πολλές εστίες… 

Το Βόρειο και το Νότιο…

FIRMS 2021 08 08 metopa evoia

FIRMS 2021 08 08ευβοια2FIRMS 2021 08 08ευβοια1
Πριν λίγο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό…

“Τα κυριότερα προβλήματα στο Βόρειο τμήμα..όπου δίνεται τεράστια μάχη από τις επίγειες δυνάμεις, με την συνδρομή και την ηρωική προσπάθεια κατοίκων και εθελοντών…

3000 άτομα είναι οι άστεγοι ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας που  έχουν μετακινηθεί και φιλοξενούνται

Το Πευκί εξαφανίζεται από τον χάρτη – Καθηλώθηκαν τα αεροσκάφη – Τρία μέτωπα εισβάλουν στο χωριό

https://www.dailymotion.com/video/x838vbb

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων είπε πως ίσως είναι αργά” 

Σύμφωνα και με πρωινή δήλωση του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού: “Αν η φωτιά περάσει το Καντήλι τότε θα σταματήσει τα Πολιτικά.”

Πριν από λίγο, στις 10:25 το πρωί της Κυριακής 8 Αυγούστου δόθηκε εντολή για εκκένωση με μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας Αρτεμήσιο, Καστρί, Πευκί και Γούβες. Η οδηγία στους κατοίκους είναι να εκκενώσουν προς Ιστιαία 

Σας θυμίζουμε το χθεσινό δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη

Λαμία, 07 Αυγούστου 2021

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Παλεύουμε να σώσουμε τον τόπο μας»

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια

Πρωτόγνωρη καταστροφή γνωρίζει για πέμπτη ημέρα η Εύβοια από τα πύρινα μέτωπα, τα οποία μαίνονται ανεξέλεγκτα, αποτεφρώνουν τεράστιες δασικές εκτάσεις, καταστρέφουν περιουσίες και απειλούν ανθρώπινες ζωές.

Αυτή την ώρα παραμένουν ανεξέλεγκτα τα μέτωπα από άκρη σε άκρη των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. Κινδυνεύουν χωριά και οι εξελίξεις θα είναι εντελώς απρόβλεπτες αν επεκταθεί η πυρκαγιά στο όρος Καντήλι και κινηθεί προς τα Πολιτικά και τα Ψαχνά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει υποστηρίξει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με δεκάδες υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. Επιχειρεί να συγκρατήσει την πυρκαγιά με νέες αντιπυρικές ζώνες σε όλα τα μέτωπα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς και στέγασης χιλιάδων πολιτών, από χωριά και οικισμούς που εκκενώνονται. Έχουν εκμισθωθεί λεωφορεία και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ διαμορφώνονται και ειδικοί στεγασμένοι χώροι υποδοχής.

Για τα πρωτόγνωρα γεγονότα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε από τις πρώτες ημέρες σοβαρό πρόβλημα με τα εναέρια μέσα. Και με τον αριθμό τους και με το συντονισμό τους. Θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν εξελιχθεί πολύ καλύτερα αν είχαμε εγκαίρως περισσότερα και πιο συντονισμένα εναέρια, αλλά και επίγεια μέσα.

Δεν μπαίνουμε σε λογικές σύγκρισης με άλλες περιοχές. Είμαστε Έλληνες και ξέρουμε καλά τι γίνεται στη χώρα μας. Όμως, ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, βλέπω τον τόπο μου να καταστρέφεται και γι’ αυτόν οφείλω να πολεμήσω και να φωνάξω με όλη τη δύναμη της φωνής μου.

Αντιμετωπίζουμε μια τεράστια πυρκαγιά και μια ακόμη πιο τεράστια καταστροφή. Φέρνει πόνο, θλίψη, οργή, σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται και όχι μόνο. Σύντομα, θα μιλήσουμε και για αυτά. Όμως, τώρα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι το τέλος. Όλοι μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ