24/09/2021

Κοιτάμε με Δέος Τους Ρουμάνους Πυροσβέστες – Βιντεο απο τον τροπο που σβήνουν τις φωτιες στην Ευβοια

Η οργάνωση των ανθρώπων αυτών ειναι εκπληκτική. Ειναι σε ένα ξενο μέρος και όμως μεσα σε λίγες ώρες εχουν προσαρμοστεί πλήρως και δίνουν μαθήματα επαγγελματισμού.

Κοιτάμε με Δέος Τους Ρουμάνους Πυροσβέστες είναι ο τίτλος ανάρτησης της Vali Bouligaraki στο Facebook, που περιγράφει το πως έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν στο μέτωπο της βόρειας Εύβοιας:

Ήρθαν Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους. Έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο (το έχτισαν σε μια νύχτα) με τροφοδοσία και επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους.

Παππούς – ήρωας: Συγκλονιστικές εικόνες ηλικιωμένου κατοίκου στο Πευκί που με ένα κλαδί προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά!

Υπολόγισαν τον άνεμο και έβαλαν μέσα σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς. Φοράνε στολές με ενδοεπικοινωνία ενώ η αστυνομία μας έχει ασύρματους της συμφοράς. Ξεδίπλωσαν μάνικες 60μετρες και παίρνουν νερό από τα άπειρα ρυάκια και από τοπικές δεξαμενές νερού. Τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά σε όποια σημεία περνούσαν από δρόμο ώστε να μην επηρεάζουν τα αυτοκίνητα και να μην επηρεάζονται από αυτά.

Ξανασήκωσαν drones και καθοδήγησαν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβέστες ώστε να περάσουν από τα καλύτερα σημεία για να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες, στήνουν γεφυράκια και είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι σαν τα μυρμήγκια.

Ρωτάνε γιατί δε σβήσαμε τη φωτιά με φωτιά, είναι διεθνής πρακτική και κάτι που γινόταν στο συγκεκριμένο μερος στα χρόνια των τσιφλικιών. Γιατί δεν αφήνει το Δασαρχείο, απαγορεύεται και δεν έχει δικαιοδοσία κανείς, γι’αυτό. Respect στη Ρουμανία, λένε. Τη θεωρούσαν υπανάπτυκτη χώρα, λένε.

Ακουστε την περιγραφή απο βιντεο που κυκλοφορεί στο Facebook (απο αλλο χρήστη) και θα μείνετε κι εσείς έκπληκτοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ