Ποιος τους ψήφισε αυτούς και βρέθηκαν με εξουσία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκέρτσος, Γεραπετρίτης και λοιποί αγνώστου ταυτότητας υπουργοί συνεχίζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους και να καταστρέφουν με τις ενέργειες τους!
Μοιραίοι, κυνικοί και ανεύθυνοι. Μετά το αίσχος του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη να προσβάλει το ίδιο το πολίτευμα συγκαλώντας σύσκεψη με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, απουσία του πρωθυπουργού, εμφανίστηκε και ο Σκέρτσος.

Παππούς – ήρωας: Συγκλονιστικές εικόνες ηλικιωμένου κατοίκου στο Πευκί που με ένα κλαδί προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά!

https://www.dailymotion.com/video/x839gtn 

Ο εξαφανισμένος Άκης Σκέρτσος, ύστερα από τέσσερα εικοσιτετράωρα ένοχης σιωπής, βγήκε από την κρυψώνα του, ισχυριζόμενος προκλητικά και ανερυθρίαστα πως υπάρχουν επαρκή μέσα πυρόσβεσης, πως οι περί του αντιθέτου αιτιάσεις είναι σπέκουλα και πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επένδυσε τα μάλα στην πολιτική προστασία.

Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και δεξί χέρι του πρωθυπουργού εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου και εκτός πραγματικότητας, προσπαθώντας να πείσει τη χώρα που φλέγεται ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Εν μέσω βροχής καταγγελιών για έλλειμμα εναέριων και επίγειων μέσων πυρόσβεσης και με την κυβέρνηση εκ του αποτελέσματος να έχει αποτύχει παταγωδώς στο να προστατεύσει τους πολίτες, ο Άκης Σκέρτσος προκαλεί. Θα πίστευε κανείς πως, με τη χώρα να έχει αφεθεί στο έλεος του θεού, το μόνο που θα απέμενε σε ένα κυβερνητικό στέλεχος, και μάλιστα τόσο υψηλόβαθμο, είναι η συγγνώμη, η παραδοχή και η ομολογία.

Και πάνω από όλα η ανάληψη ευθύνης. Αντί όμως για ανάληψη επιχειρησιακής ή πολιτικής ευθύνης ο Ακης Σκέρτσος, μέσω ανάρτησής του, υποστήριξε πως η πολιτική προστασία αποτέλεσε εξαρχής βασική πολιτική και χρηματοδοτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και πως αυτό αποτυπώνεται στις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν σε προσωπικό, δομές και εξοπλισμό.

«Έχουμε αρκετά ή λίγα εναέρια μέσα πυρόσβεσης; Πολλούς ή λίγους πυροσβέστες; Έγιναν επενδύσεις στην πολιτική προστασία τα τελευταία δύο χρόνια ή όχι;» διερωτήθηκε, καλώντας τους πολίτες να δουν «τα δεδομένα όπως αποτυπώνονται στις καταστάσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για να σταματήσει, επιτέλους, η σπέκουλα για τα δήθεν ανεπαρκή μέσα στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής που βιώνουμε».

Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων για να διατυπώνεις τέτοιους ισχυρισμούς όταν η Εύβοια, η Πελοπόννησος και η Αττική δοκιμάζονται. Εντύπωση, δε, προξενεί το γεγονός πως ο κ. Σκέρτσος ενημέρωσε πως το 2021 η χώρα έχει 74 διαθέσιμα εναέρια μέσα, ενώ 2018 είχε 51, παρουσιάζει, δηλαδή, μέσα στη τριετία αύξηση 45%.

Υποστηρίζει ακόμα ότι μέσα στη τριετία οι δαπάνες της πολιτικής προστασίας έχουν αυξηθεί κατά 56%, καθώς και πως οι πυροσβέστες, μόνιμοι και εποχικοί, έχουν αυξηθεί κατά 15,6%. Ουδείς είναι σε γνώση να γνωρίζει για ποιο λόγο ο Άκης Σκέρτσος δεν ενημερώνει για τα στοιχεία του 2019 και του 2020.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ επέμεινε στο ίδιος μήκος κύματος, χωρίς αιδώ, να αντιμετωπίζει «πρωτοφανείς κρίσεις και το πράττει με αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης, διαρκή εγρήγορση και διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο δομές, διαδικασίες και μηχανισμούς του κράτους που όλοι γνωρίζουμε ότι επί χρόνια δυσλειτουργούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ