Έφυγε απο τη ζωη η Νινή Τζανέτ, η μικρότερη αδελφή του Αλέκου Τζανετάκου

Έφυγε απο τη ζωη την περασμένη Δευτέρα η σπουδαία ηθοποιός και θιασάρχισσα, Νινή Τζανετ σε ηλικία 86 ετών.

56AC9B3E 13EB 455C B525 1EE918EF4E6D 82F59313 B632 4E4B 94D9 E65E16FBA0D6

Ηταν η μικρότερη αδελφή του Αλέκου Τζανετάκου και τέταρτη κατά σειρά αδελφή του και έφυγε βυθισμένη στο σκοτάδι της άνοιας και του Πάρκινσον.

0AA9FE7E C84F 4F45 BB53 CD9BBDDFF8DE

Ο γιος της, Γρηγόρης Αποστολιδης μίλησε στην espresso για την μητερα του:

Ευχαριστώ τον Θεό που μου έστειλε μια τέτοια μητέρα. Ήταν τόσο σπουδαία γυναίκα που έμεινε χήρα πολύ νέα και δεν ξαναπαντρεύτηκε για να μην πάρει άλλο επώνυμο. Πιστεύω από εκεί πάνω που βρίσκεται, στον θίασο του ουρανού, θα τους κάνει όλους να χορεύουν και να γελούν.

Η οικογένεια της μητέρας μου μεγάλωσε πολύ φτωχικά στα Μανιάτικα του Πειραιά. Με στερήσεις, τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας σπούδασαν υποκριτική τέχνη και κατάφεραν να θριαμβεύσουν σε όλα τα είδη του θεάτρου αλλά και της μουσικής, καθώς όλα τα παιδιά είχαν και μουσικές γνώσεις. Η μητέρα μου, αφού πήγε για πέντε χρόνια στη Δράμα, όταν ήταν με τον μπαμπά μου και γέννησε εμένα, επέστρεψαν στην Αθήνα και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η μεγαλειώδης πορεία της.

Έφυγε ευτυχισμένη. Αναπολούσε πολλές φορές τα παλιά και μου έλεγε διάφορες ιστορίες εκείνης της εποχής. Η μητέρα μου ήταν ένας πολύ συνεσταλμένος άνθρωπος. Από το θέατρο έφυγε πριν από περίπου 25 χρόνια, πάνω στο απόγειο. Ήθελε να τη θυμούνται όπως παλιά. Το μόνο πικρό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και Πάρκινσον και αυτό την είχε δυσκολέψει πολύ στην επικοινωνία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ