Ζητιανέψαμε Πυροσβεστικά από την Τουρκία και μας αυτοί μας Έστειλαν Οπλισμένα F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ο Τούρκος Μελβέτ Τσαβούσογλου υποσχόταν στον Έλληνα Νίκο Δένδια στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν πως η Τουρκία θα έστελνε στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη της στις καταστροφικές φωτιές…

7706F59D 15CD 42AE 953A 034A170D3A1F

Ουδείς φανταζόταν (πλην κάποιων Στρατιωτικών )ότι αντί πυροσβεστικά αεροπλάνα η Τουρκία θα μας έστελνε δύο F-16 οπλισμένα με Βλήματα αέρος -εδάφους να πραγματοποιήσουν νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Με πληροφορίες απο το veteranos.gr

Ούτε βεβαίως φανταζόταν ότι θα έστελνε στο Αιγαίο, την ημέρα που καιγόταν η Βόρεια Εύβοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για κατασκοπεία.

77D28EB4 629B 4A06 B3F6 1AC05F9849CE

Πάντως έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η Τουρκία δεν είχε αποστείλει, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Τσαβούσογλου τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της….(Αντίθετα η Ισπανία έστειλε στη Τουρκία Πυροσβεστικά Αεροσκάφη)

Αυτό όμως που αποτέλεσε έκπληξη ήταν μια NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι την Πέμπτη σύμφωνα με την οποία προαναγγέλλεται έξοδος για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Tubitak Marmara.

BDDAACF0 06E5 49BE 8E39 CFE90BDDBE65

Το πλοίο ανήκει στο Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας και έχει προγραμματιστεί να διεξάγει έρευνες στο Αιγαίο, χωρίς να προσδιορίζει ακόμα τις περιοχές, από τις 13 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Αλλά εκεί που οι Τούρκοι θέλησαν να δείξουν την προκλητικότητά τους και το θράσος τους ήταν τη νύχτα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, στον Άγιο Στέφανο και στο Κρυονέρι.

Όταν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έφευγαν από τα σπίτια τους μετά από το σήμα του 112, την ώρα που δινόταν πραγματική μάχη για να σωθούν ζωές και περιουσίες, η Άγκυρα έστειλε στις 9.45 το βράδυ ένα ζευγάρι F-16 στην καρδιά του Αιγαίου για νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου για να δοκιμάσει την αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας και των συστημάτων αεραμύνης.

Σχόλιο: Τι ακριβώς κατάφερε ο Δένδιας ήταν να δείξει στο εσωτερικό της Τουρκίας όπως επισήμανε ο Τούρκος Υπουργός των Δασών οτι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα με 3 Αεροσκάφη και αυτά νοικιασμένα !!!

ECC62307 A7E7 47C8 8AC3 49BD58640413

Αλλά η διορατικότητα κάποιων στην Κυβέρνηση που διετέλεσαν και Υπουργοί Άμυνας μάλιστα … δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένη ,Όπως κάποιοι μας την Παρουσιάζουν !!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ