Η μαύρη σκιά πάνω από την Ελλάδα – Οι υγιείς δυνάμεις πρέπει επιτέλους να αντισταθούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κύριο Σταύρο Μπένο για να τον «συγχαρεί», εκφράζοντας του την αμέριστη στήριξη της στο έργο που αναλαμβάνει.

Θα ήταν μία κωμική στιγμή, εάν το συγκεκριμένο γεγονός δεν επισφράγιζε την ελληνική τραγωδία. Τραγωδία που υπερβαίνει τα όρια της πρωτοφανούς καταστροφής που υπέστη η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Αλλά εκφράζει σε υπερθετικό βαθμό την μαύρη σκιά την οποία η Ελλάδα προσπάθησε να αποτινάξει από το 2004, και όμως αυτή επανέρχεται δριμύτερη 17 χρόνια μετά.

Η πρόεδρος επικοινώνησε με τον μόνιμο υπουργό του καθεστώτος Σημίτη, κ. Σταύρο Μπένο, τον οποίο διόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να διαχειριστεί την ανάπλαση της Βόρειας Εύβοιας, διορισμός ο οποίος συνοδεύτηκε με απίστευτα fake news σε μία προσπάθεια χαλκευμένης αγιογραφίας του ανδρός.

Η στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου απέναντι στην καθηγήτρια διεθνούς δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κα Φωτεινή Παζαρτζή, η οποία εξελέγη ομοφώνως -την ψήφισαν 198 κράτη- πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ για παράδειγμα, ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η πρόεδρος, επέδειξαν την απόλυτη αδιαφορία σε αυτή την κορυφαία διάκριση για την πατρίδα μας, όπου στο πρόσωπο μίας Ελληνίδας ακαδημαϊκού, ενσαρκώνεται η πραγματική έννοια της αριστείας.

Η Ελλάδα λοιπόν στιγμές εθνικής ντροπής, διότι είναι πως η τύχη της βρίσκεται στα χέρια διαπλεκόμενων αξιωματούχων του συστήματος Σημίτη που αλληλοδιορίζονται, αλληλοσυγχαίρονται, αλληλοστηρίζονται και στο βάθος κάνουν μπίζνες στην πλάτη του λαού.

Μία δικτατορία μετρίων, που πνίγει την Ελλάδα της πραγματικής αριστείας, την Ελλάδα της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας.

Μία Ελλάδα που κατέστη ξανά υπόδουλη στο χρέος, επειδή κάποιοι εκτός από την αδυναμία τους να παράξουν πλούτο, χρησιμοποιούν το δημόσιο ταμείο για να εξαγοράζουν στήριξη και ασυλία για τα εγκλήματα τους.

Είναι δεδομένο ότι και αυτή η ζοφερή κατάσταση θα έχει ημερομηνία λήξης. Όπως όμως όλα δείχνουν, κυρίως η οικτρή πραγματικότητα όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην σχέση χρέους επί ΑΕΠ, οι πληγές που θα μείνουν στον εθνικό κορμό θα είναι βαθιές και δύσκολα διαχειρίσιμες.

Η ασύδοτη εξουσία που παίρνει Σινούκ για να κάνει βόλτες, την ώρα που οι κάτοικοι στις πυρόπληκτες περιοχές εκλιπαρούν για ένα πτητικό μέσο, μισεί τον λαό και την πατρίδα. Είναι ασύδοτη, αδίστακτη, ανελέητη. Και πρέπει επιτέλους οι υγιείς δυνάμεις στο σύνολο του πολιτικού συστήματος να αντιδράσουν, πριν οι συνέπειες της ασυδοσίας γίνουν μη αναστρέψιμες.

Πηγη: newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ