Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, σώζουν άνδρα που απειλούσε να πηδήξει στο κενό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή κι ο θάνατος αναμετρήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στου Ρέντη. Στην κρισιμότερη στιγμή, σαν από μηχανής θεοί, τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εμφανίσθηκαν από το πουθενά αποφασισμένοι να μην αφήσουν μια ανθρώπινη ζωή να χαθεί τόσο άδικα.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 13 Αυγούστου 2021, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 405-1 της Α’ αλλαγής του Ρέντη, διερχόμενη απο την γέφυρα κοντά στο γήπεδο «Μ.Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη, παρατήρησαν δύο άτομα να φέρονται παράξενα.

Όταν προσέγγισαν διαπίστωσαν ότι το ένα από τα δύο άτομα προσπαθούσε να πείσει το άλλο να μην αυτοκτονήσει

Η 405-1 έφτασε στο σημείο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο παραλίγο αυτόχειρας είχε βγει απο την εξωτερική πλευρά του προστατευτικού κιγκλιδώματος και ήταν έτοιμος να πηδήξει στο κενό.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ ενημέρωσαν το Κέντρο για το περιστατικό, και χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο, προχώρησαν άμεσα σε διαπραγμάτευση με το άτομο.

Μετά απο λίγη ώρα και έπειτα από εποικοδομητική συζήτηση κατάφεραν και έπεισαν τον άνδρα να μην δώσει τέλος στην ζωή του.

Το βοήθησαν να περάσει μέσα από το κιγκλίδωμα όπου ήταν πλέον ασφαλής καθώς το παραμικρό στραβοπάτημα θα ήταν μοιραίο.

Από ψηλά αν το δει κανείς, είναι ακόμα ένα περιστατικό στον μακρύ κατάλογο των διασώσεων της Άμεσης Δράσης, άλλωστε το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο της Άμεσης Δράσης είναι γνωστό.

Αν όμως επιχειρήσει κάποιος να εστιάσει στις δραματικές στιγμές αυτού του περιστατικού θα διακρίνει πως έχουν σφυρηλατηθεί στην Άμεση Δράση τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της αγάπης και της προσφοράς στην κοινωνία, η υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ο επαγγελματισμός των αστυνομικών της.

Με πληροφορίες απο το policereport.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ