Έλληνας διπλωμάτης κάνει λόγο για αλλοίωση της Ελληνικής Μειονότητας μέσω των Αφγανών στην Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι», ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Καραϊτίδης έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των Ταλιμπάν, συνεπώς και των προσφύγων που αναμένεται να έρθουν στα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα σε αναφορά του στην Αλβανία, έκανε λόγο για δημιουργία ενός νέου θύλακα προσφύγων στην Αλβανία, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα αρχίσει να δέχεται πιέσεις.

Ακόμη η περίπτωση εγκατάστασης των Αφγανών στην χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τόνισε πως πρώτον θα χρησιμοποιηθεί από τον Ράμα ως ισχυρό μέσο αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού και έπειτα για σκοπούς πίεσης της Ελλάδας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το ίδιο ανάφερε και για τα Σκόπια, όπου έχουν κι εκείνα θα φιλοξενήσουν Αφγανούς.

Τέλος, είπε πως η Αλβανία όχι μόνο ακούει την Τουρκία, αλλά χειραγωγείται από την πρώτη όπως στο παράδειγμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ) Ελλάδας – Αλβανίας, όπου κατ’ υπαγόρευση της τουρκικής κυβέρνησης, η συμφωνία «ναυάγησε».

Το θέμα τον Αφγανών από εδώ και πέρα κρούει πιο έντονα τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Τι αναμένεται από εδώ και πέρα να κάνει η Αλβανία ή η Ελλάδα με σκοπό να διατηρηθεί η τάξη στην ΕΕΜ, παραμένει άγνωστο.

Τουλάχιστον από την παρούσα αλβανική κυβέρνηση, είναι δύσκολο έως απίθανο τα πράγματα να είναι θετικά για τους Έλληνες στην μειονότητα.

himara.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ