Ανατροπή φέτος: Ποτε θα ανοίξουν τα σχολεια και με ποια μέτρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα θρανία θα βρεθούν απο τις 13 Σεπτεμβρίου οι μαθητές και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που θα ισχύσουν προκειμένου να περιοριστεί ο κορωνοϊός ενώ τόνισε ότι όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα.

Η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι αυστηρά ενώ επέμεινε στο θέμα των εμβολισμών των εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι υπάρχουν σαφείς κανόνες και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Επισης τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα ενώ  θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Ξεκαθάρισε πως  δε θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολείου ή τμήματος όπως πέρυσι και ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ