Η ντροπή του ΟΗΕ: Η Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ μπροστά στα σύμβολα της κατοχής και του ψευδοκράτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε κι αυτό. Η Διοικητής των Δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ταγματάρχης Ingrid Gjerde, επισκέφθηκε το αρχηγείο των λεγόμενων τουρκοκυπριακών δυνάμεων ασφαλείας και φωτογραφήθηκε μπροστά από τις σημαίες της κατοχικής Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

68ED522A FFED 4093 8D3F A2101FF2E91D

Η συνάντηση έγινε στις 5 Ιουλίου. Είναι προφανές πως η κυρία ταγματάρχης της Ειρηνευτικής Δύναμης από τη Νορβηγία με την ενέργειά της αυτή έχει ξεπεράσει τα όρια και παραβιάζει με τις πράξεις της αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού.

Το γεγονός ότι έχει αναλάβει τη στρατιωτική ηγεσία της Ειρηνευτικής Δύναμης τον Μάιο δεν είναι άλλοθι για την ενέργειά της αυτή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να επικαλείται άγνοια, ούτε και τέτοιες συναντήσεις γίνονται για σκοπούς «γνωριμίας» και «συνεννοήσεων». Δεν είναι με τον κατοχικό στρατό που είχε επαφές, αλλά με το κατασκεύασμα του Αττίλα, που πιστώνεται στο ψευδοκράτος (ο παράνομος «στρατός» του).

Η ταγματάρχης Ingrid Gjerde δεν πήγε μόνο στα κτήρια της λεγόμενης και παράνομης “διοίκησης” αλλά πόζαρε και μπροστά στα σύμβολα της αποσχιστικής οντότητας. Στα σύμβολα της κατοχής.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός. Στην προκειμένη περίπτωση μια είναι οδός: Είτε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναγνωρίζει δημόσια το ατόπημα της ταγματάρχου (όπως δημόσια επισκέφθηκε την παράνομη «διοίκηση») είτε η Λευκωσία θα πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνσή της πάραυτα. Τρίτη οδός δεν υπάρχει.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ hellasjournal.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ