Η Τζερούσαλεμ Ποστ ταυτίζει τους τούρκους με τους ναζί και αποκαλύπτει νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ, αποκαλύπτει ένα ασύλληπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Τουρκία, ενώ όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Αφγανιστάν.

Καθώς ο κόσμος επικεντρώθηκε στην κρίση στο Αφγανιστάν, η Τουρκία αυξάνει τις αεροπορικές επιδρομές της στις μειονότητες των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ και επιτίθεται σε μαχητές που μάχονται κατά του ISIS στην ανατολική Συρία.
Η Τουρκία φιλοξενούσε από καιρό μέλη του ISIS και υποστήριζε εξτρεμιστικές τζιχαντιστικές ομάδες στη βόρεια Συρία, όπου τα χρησιμοποιούσε για να κάνει εθνοκάθαρση στους αυτόχθονες Κούρδους, Γιαζίντι και άλλες μειονότητες το 2018-2019.

8A57DDBE FAEE 4ED3 A04B 4F3A2026DCD5

Οι τούρκοι ισοπέδωσαν κυριολεκτικά το νοσοκομείο.

Τώρα η Άγκυρα φαίνεται να προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει περιοχές όπου κάποτε ήταν ενεργό το ISIS και όπου διέπραξε γενοκτονία. Αυτό περιλαμβάνει τη στόχευση της χριστιανικής κοινότητας του Τελ Ταμρ στη Συρία και των κοινοτήτων των Γιαζίντι στο Ιράκ κοντά στο Σιντζάρ. Όλα αυτά, τα αποκαλύπτει η Τζερούσαλεμ Ποστ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία έχει στοχοποιήσει εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, αλλά αντίθετα είναι μέρος μιας εκατόχρονης διαδικασίας επιθέσεων εναντίον μειονοτήτων στη χώρα και την περιοχή από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο τελευταίος κύκλος επιθέσεων ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και «συνέπεσε» με την προσοχή της Αμερικής και του κόσμου στραμμένη στην Καμπούλ, σημειώνει με νόημα η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ.
Η Τουρκία σκότωσε τέσσερις υγειονομικούς λειτουργούς σε αεροπορικές επιδρομές στο Σιντζάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Rudaw. Στόχευσε ένα νοσοκομείο στις επιθέσεις της, λέγοντας ψέμματα ότι στοχοποιούσε «τρομοκράτες» που είναι η «ετικέτα» που δίνει στους τοπικούς ακτιβιστές Γιαζίντι ευθυγραμμισμένους με τις Μονάδες Αντίστασης Σιντζάρ ή το YBS.
Πρόκειται για μέλη της μειονότητας των Γιαζίντι που επέζησαν από τη γενοκτονία του ISIS το 2014 και δημιούργησαν ένοπλες μονάδες για να πολεμήσουν το ISIS και να σώσουν μέλη της κοινότητάς τους. Είναι παρόμοιοι με τους Εβραίους αντιστασιακούς που αντιστάθηκαν στους Ναζί στα δάση της Λευκορωσίας!

Το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα ρεπορτάζ τα βλέπουμε στην Τζερούσαλεμ Ποστ και όχι σε ελληνικά ΜΜΕ. Η τελευταία φράση πάντως της εφημερίδας, τα λέει όλα. Ταυτίζει τους τούρκους με τους ναζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ