“Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης” – Περιφερειάρχης αποδομεί το Επιτελικό Κράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης” – Τα μαζεύει όμως τώρα ο περιφερειάρχης

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία σχετικά με τις φωτιές στην Εύβοια προχώρησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη δυσφορία του απέναντι στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να αναφέρει ότι υπήρχε «εντολή μη κατάσβεσης».

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και σε ευθύνες της πολιτικής προστασίας λέγοντας…

“Η Πολιτική προστασία φέρει ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν…”

 

Πρόσθεσε πως «είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς δείχνει την κυβέρνηση για την καταστροφή: «Ο λόγος που καήκαμε είναι η ανεπάρκεια ,η αναξιοσύνη, η έλλειψη σχεδιασμού από το κεντρικό κράτος».

 Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης: Να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το ποιος έδωσε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Β. Εύβοια

«Να δοθούν άμεσα απαντήσεις, ποιος, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, έδωσε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια που έκαψε 500.000 στρέμματα, εκατοντάδες σπίτια και κατέστρεψε τη ζωή χιλιάδων Ευβοιωτών», ανέφερε από τη μεριά του ο βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

*σ.σ.netakias: Με το παραδικαστικό που υπάρχει σήμερα στον Άρειο Πάγο μην περιμένετε αντίδραση. Μόνο αν γίνει κάθαρση, στο μέλλον, θα έχουμε και πάλι δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ο Φάνης Σπανός όμως πέρασε στην αντεπίθεση, αλλάζοντας γραμμή πλεύσης. Μετά τον σάλο, υποστήριξε τα ακόλουθα:

«Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας», δήλωσε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε κάθε αποδέκτη.

Παράλληλα, , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού για τη Φωτιά στην Εύβοια.

«Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτηση του αποκρύπτεται. Δεν μας αιφνιδιάζει αφού κάθε φορά που οι θέσεις του δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ