Γερμανικό τσεκούρωμα στην τουρκική τράπεζα Ζιράατ που ενεπλάκη σε παράνομες δοσοληψίες με τον Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλήθεια στην Ελλάδα ελέγχονται οι δραστηριότητες της τουρκικής τράπεζας, που προχωρά σε κατασχέσεις περιουσιών δανειοληπτών στη Θράκη;

Πρωτοφανή πρόστιμα και βαρύτατοι περιορισμοί που δεν έχουν συμβεί στην ιστορία της γερμανικής τραπεζικής, επιβλήθηκαν στην Ζiraat Bank international που έχει έδρα την Φρανκφούρτη. Η δικαιολογία για τον περιορισμό των καταθέσεων και την απαγόρευση των μεγάλων δανείων που ισοδυναμεί με κλείσιμο της τράπεζας, είναι η μη συμμόρφωση σε δανειοδοτήσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως και οι υποψίες για την συγκέντρωση των καταθέσεων…

Σύμφωνα με το κείμενο του Αλή Γκιουλέν από την εφημερίδα στο Σοζτζού, το Γερμανικό Εποπτικό Συμβούλιο Τραπεζών, έλαβε σκληρές αποφάσεις μετά τους ελέγχους που ξεκίνησε κατά της τράπεζας Ζιραάτ, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Τουρκία και έχει επτά υποκαταστήματα στη Γερμανία.

ΟΡIΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΚ

Οι αποφάσεις που είναι ένα βήμα πριν από το κλείσιμο της Τράπεζας έχουν ως εξής

1) Επιβλήθηκε απαγόρευση στην τράπεζα Ζιραάτ για μεγάλα δάνεια. Πλέον δεν μπορούν να δίνονται δάνεια εκατομμυρίων ευρώ έναντι υποθηκών από την Τουρκία.

2) Επιπλέον απαγορεύτηκε στην τράπεζα να λαμβάνει μεγάλες καταθέσεις και να δίνει επιτόκια πάνω από την πιάτσα.

3) Το Συμβούλιο προειδοποίησε τη διοίκηση και απέρριψε τους τέσσερις γενικούς διευθυντές που ανά διαστήματα στάλθηκαν από τη Ζιραατ Τουρκίας.

4) Το Συμβούλιο απαίτησε στις τραπεζικές συναλλαγές να χρησιμοποιούνται περισσότερο ίδια κεφάλαια της Τράπεζας ενώ ζήτησε ειδικές χρηματικές εγγυήσεις για διοικητικές συναλλαγές.

5) Επιπλέον επιβλήθηκε μεγάλο πρόστιμο στην τράπεζα.

Αυτές οι ποινές είναι πρωτοφανείς στην ιστορία της τραπεζικής στη Γερμανία και οφείλονται στα δάνεια που έδωσε η τράπεζα από το 2017 και στη μεταφορά χρημάτων προς την Τουρκία με αβέβαιο τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ