Ο κορυφαιος Έλληνας γενετιστής κ. Αντωναράκης, στην τηλεοραση του Αχελωου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Καθηγητής κ. Αντωναράκης, ο Έλληνας γενετιστής που ανακάλυψε την γενετική αλληλουχία που προκαλεί το σύνδρομο Down, φιλοξενείται στο GreekRadioandNewsFL, από τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου.

Αύριο στις 12μμ EST, 7μμ ώρα Ελλάδος, η πρώτη εκπομπή του βραβευμένου δημοσιογράφου του GreekRadioandNewsFL, Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, φιλοξενεί τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα γενετιστή, κ. Στυλιανό Αντωναράκη. Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε.

Ποιος είναι ο κ. ΣτυλιανόςΑντωναράκης

Ο κ. Αντωναράκης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, και διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής iGE3 στη Γενεύη της Ελβετίας. Εγκαταστάθηκε στην Ελβετία το 1992. Είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Ανθρώπινου Γονιδιώματος (από το 2013), μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ελβετικού Ιδρύματος Επιστημών, και πρόεδρος της επιτροπής γενετικής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας. Προηγουμένως ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής.
Ο Αντωναράκης συνέγραψε περισσότερες από 620 επιστημονικές εργασίες και αναφέρεται ως ένας από τους περισσότερο αναγνωρισμένους επιστήμονες από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών (Δείκτης επιστημονικής ποιότητας h 94). Έχει συγγράψει το κλασικό εγχειρίδιο Genetics in Medicine (Γενετική στη Ιατρική) και είναι επιμελητής των περιοδικών εκδόσεων Annual Review of Genetics, Genomics and Genome Research και eLife

ΔΗΜΟΦΙΛΗ