Δεύτερες σκέψεις από τον πρωθυπουργό για τον ανασχηματισμό – Ποιά «τζάκια» φρενάρουν τις εξελίξεις;

Αν και ο ανασχηματισμός είναι αναγκαστικός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών και την κατάρρευση του «επιτελικού κράτους», ο ίδιος τον… φρενάρει, δείχνοντας έτσι την ατολμία του να δυσαρεστήσει «κέντρα» και «τζάκια».

Μέσω διαρροών του Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται έρμαιο πιέσεων νυν και επίδοξων υπουργών ενόψει του ανασχηματισμού. Μάλιστα οι εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο έχουν προκαλέσει τη δυσφορία αρκετών υπουργών και «γαλάζιων» στελεχών.

Ειδικότερα, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας στο protothema και ερωτηθείς για τον επικείμενο ανασχηματισμό που έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες από την κυβέρνηση, συνέστησε «στρατηγική υπομονή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν τελικά τη Δευτέρα. Σύμφωνα δε με το φιλικό προς την κυβέρνηση site, η αναφορά, «θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως παρότρυνση του Μεγάρου Μαξίμου στους υπουργούς και τους ενδιαφερόμενους να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα να μην βιάζονται, ούτε και να αξιοποιούν γνωριμίες ή διασυνδέσεις πιέζοντας για την παραμονή ή την είσοδό τους στο υπουργικό συμβούλιο».

Η διαρροή αυτή φαίνεται ότι προκάλεσε έντονο εκνευρισμό σε νυν υπουργούς, όπως αποτυπώνεται σε δημοσίευμα του iefimerida με τίτλο «Παίζει με τα νεύρα των υπουργών ο Μητσοτάκης».

«Εκνευρισμό προκάλεσε στα υπουργικά γραφεία και η διαρροή ότι το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται… εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο!» σημειώνει το site που επίσης εκφράζει ανοιχτά φιλοκυβερνητική γραμμή.

Αναφέρει επίσης σε σκωπτικό ύφος ότι «Το γεγονός ότι για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 11 το πρωί, περιπλέκει τα πράγματα, καθώς, εάν δεν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, θα έχουμε την… παγκόσμια πρωτοτυπία να δοθούν κατευθύνσεις στο υπουργικό τις οποίες θα υλοποιήσουν… άλλοι υπουργοί!».

Τα όσα τραγελαφικά εξελίσσονται προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσο Ηλιόπουλο να υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανασχηματισμό που τελικά δεν μπορεί να τον κάνει από τις πολιτικές του εξαρτήσεις, κάνοντας «φαρμακερό» σχόλιο.

Πηγή: avgi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ