Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Μενέντεζ: Στόχος μου να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

whatsapp sharing button Share messenger sharing button Share
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τίμησε τον Αμερικανό Γερουσιαστή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ με ο παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄.

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που μου απονεμήθηκε το παράσημο, είμαι περήφανος που είναι φίλος της Κύπρου. Οι απειλές κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές», είπε ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

Στη συνέχεια μίλησε για τις προσπάθειες του Ταγίπ Ερντογάν, για διχοτόμηση του νησιού και έστειλε μήνυμα: «Είναι λάθος, είναι κακό για όλους τους Κύπριους και είναι κακό για την περιοχή. Στόχος μου είναι να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο».

«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο Γερουσιαστής Μενέντεζ έχει απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, μέσα από μια βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Η.Ε. και τις αρχές και αξίες της Ε.Ε.» είπε με τη σειρά του ο Νίκος Αναστασιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ