Φάουλ της Προεδρίας με τις διαρροές για τον Αποστολάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Βασίλης Σκουρής απο το ieidiseis.gr

Ο θεσμός δεν πρέπει να εμπλέκεται στις κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε να εμφανίζεται ως συνιστώσα της κυβέρνησης.

Σε ένα ολισθηρό ατόπημα επέπεσε την Τρίτη το μεσημέρι η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αργά το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υποψηφιότητα Αποστολάκη, από το Προεδρικό Μέγαρο διέρρευσε πως ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε συμφωνήσει να ορκιστεί το απόγευμα με πολιτικό όρκο και είχε ενημερώσει πως θα συνοδευόταν από τη σύζυγό του!

Το ότι είχε συμφωνήσει να ορκιστεί μέλος της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν βεβαίως γνωστό, αλλά αμέσως μετά επισημαίνει πως παγιδεύτηκε, πως δεν υλοποιήθηκαν όσα είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό και με δήλωσή του στο iEidiseis απέσυρε αρνήθηκε την υπουργοποίησή του.

Η διαρροή από το Προεδρικό είχε ως στόχο απλώς να εκθέσει τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και να βοηθήσει την κυβέρνηση.

Δεν γνωρίζουμε από ποιον έγινε, ούτε κατ΄ εντολήν ποίου!

Η εμπλοκή όμως της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις εσωκομματικές διενέξεις πρέπει να σταματήσει αμέσως, πολύ περισσότερο που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται και δεν μπορεί η σεβαστή Πρόεδρος να μην το καταλαβαίνει. Κανονικά σήμερα θα πρέπει να στείλει στο σπίτι του όποιον ή όποια έκανε τη διαρροή, καθώς κινδυνεύει να το χρεωθεί η ίδια.

Ο υπογράφων, που μέσω της στήλης «Παιχνίδια Εξουσίας» που τότε φιλοξενούνταν στο news24/7 είχε αποκαλύψει την υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στήριξε αποφάσεις για κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα της Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως δικαστικού, που τις πολέμησε με σφοδρότητα τμήμα της συντηρητικής παράταξης. Τώρα, όμως, οφείλει να επισημάνει πως είναι λάθος και σε αντίθεση με το θεσμικό ρόλο της Προεδρίας η εμπλοκή της, έστω και εμμέσως, στο κομματικό παιχνίδι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ