Εθνική ντροπή – Ο Βορίδης αναίρεσε το τριήμερο εθνικό πένθος κατα το ήμισυ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτόγνωρα πράγματα. Ο Μητσοτακης εξαγγέλει τριήμερο εθνικό πένθος και ο υπουργος του αλλάζει την απόφαση με πλάγιο τροπο. Συγκεκριμένα ενώ αρχικά ανακοίνωσαν απο το ΥΠΕΣ την μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και την αναστολή δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων, στη συνέχεια αναίρεσαν το δεύτερο σκέλος!

Με δεύτερη ανακοίνωσή του του ΥΠΕΣ έκανε γνωστό  ότι, τελικώς, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» αποφάσισε (ΜΟΝΟ) τη μεσίστια έπαρση της Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Δηλαδη το τριήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα περιοριστεί μόνο στις μεσίστια έπαρση της σημαίας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ