Τωρα: Προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο να μην ταφεί στο Βραχάτι ο Μίκης Θεοδωράκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλαμε για πρωτοφανή πράγματα και για διασυρμό της ιστορίας και της προσωπικότητας του Μικη Θεοδωρακη καθως οι στενοί συγγενείς του δεν σέβονται την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά.

Μαλιστα φτάσαμε στο σημείο να εκδοθεί σημερα προσωρινή  διαταγή από το Πρωτοδικείο να μην ταφεί στο Βραχάτι.

Νωριτερα σημερα δόθηκε στη δημοσιοτητα και άλλη επιστολή του Μικη Θεοδωρακη απο το 2013 με την οποια ζητούσε από τη δημοτική αρχή των Χανίων να φροντίσει ώστε, όταν θα φύγει από τη ζωή να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκεται ο οικογενειακός τάφος με τους γονείς και τον αδελφό του:

C11B52B7 B1E7 4E5D BB6C 49A888B1708F

Σάς γράφω σήμερα για να απασχολήσω για ένα πολύ σοβαρό για μένα προσωπικό μου θέμα» αναφέρει στην επιστολή του ο μεγάλος μας συνθέτης και προσθέτει: «Τελευταία μου επιθυμία είναι να ταφώ στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων (γενέτειρας του πατέρα μου), στο οποίο βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδελφός μου».

Προσθέτει δε με νόημα: «Επειδή η οικογένειά μου δεν συμφωνεί με την επιθυμία του αυτή, όμως ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για την τύχη του σώματός του (μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα) και το ίδιο το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμά του καθενός στην προσωπικότητά του, έχω αναθέσει στον φίλο Γεώργιο Αγοραστάκη και στη γραμματέα μου Ειρήνη Παρμενίδου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για το σκοπό αυτό ενέργειες και θα ήθελα να ζητήσω και από σάς, όταν έρθει η ώρα να τους συνδράμετε και να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν ως αρμόδιος Δήμαρχος».

Παράλληλα ο Μίκης Θεοδωράκης καλούσε μέσω της επιστολής του να ενημερώνεται στο μέλλον ο κάθε νέο δήμαρχος Χανίων για την επιθυμία του αυτή.

54315924 403

Πριν λίγο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στα μέλη της οικογένειας του να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος δεδομένου ότι υπάρχει γραπτή η επθυμία του ίδιου σχετικά με αυτό το θέμα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πρσοφυγή προσώπου του περιβάλλοντος του εκλιπόντος ο οποίος υπέβαλε σχετική αίτηση την οποία συνόδευσε με πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα.

Μετα την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ