Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Κηδεία Θεοδωράκη: Νέο δικαστικό “μπλόκο” στην κόρη του Μίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έδωσε και σήμερα τη λύση στη νέα εμπλοκή που προέκυψε για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη μετά την επιθυμία της κόρης του μουσικοσυνθέτη να επιλέξει το γραφείο τελετών.

Με νέα προσωρινή διαταγή δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών.
Κατά τη σημερινή συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης και οι συγγενείς του Μίκη Θεοδωράκη, η σύζυγος του Μυρτώ και τα παιδιά του Μαργαρίτα και Γιώργος, εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο καταγωγής του, στο Γαλατά Χανίων.
Όμως η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιμένει στο ζήτημα της ανάθεσης σε γραφείο τελετών, εξηγώντας ότι πρέπει να αναλάβει αυτό που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.
Από την πλευρά του o πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη, προέδρου του «Παγκρήτιου Συλλόγου φίκων Μίκη Θεοδωράκη, επεσήμανε:
«Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος.
Μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».
Η οριστική δικαστική απόφαση θα εκδοθεί αύριο στις 8 το πρωί.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το λαϊκό προσκύνημα πραγματοποιείται κανονικά από τις 3 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ