Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Φιλιππίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δικαστές τον θεωρούν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων

Δεύτερο σοκ για τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη επιφύλαξε η ελληνική Δικαιοσύνη, απορρίπτοντας το αίτημα αποφυλάκισης του.
Ο Π. Φιλιππίδης που παραμένει προφυλακισμένος από τις 27 Ιουλίου στις φυλακές Τρίπολης, είχε υποβάλει αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του για τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων δύο, το 2010 και το 2014.
Ο ηθοποιός είχε ζητήσει να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι» για λόγους υγείας.
Όμως το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του με αποτέλεσμα να παραταθεί η κράτηση του στην φυλακή.
Οι δικαστές έκριναν ότι ο ηθοποιός δεν πρέπει να επιστρέψει με «βραχιολάκι» στο σπίτι του, καθώς οι σε βάρος του καταγγελίες αφορούν και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου.
Ως εκ τούτου, κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.
Μάλιστα οι δικαστές που εξέτασαν το αίτημα του, φαίνεται πως διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Στο βούλευμα αναφέρεται πως ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι», καθώς δεν συντρέχουν οι λόγοι υγείας που επικαλέστηκε.
Επίσης, απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Φιλιππίδη πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, καθώς τα ονόματα καμίας γυναίκας που έπεσε θύμα βιασμού εκ μέρους του, δεν έχουν γίνει γνωστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ