Novartis: Απάλλαξαν και τον Αγγελή από την παράβαση καθήκοντος για την μη παραλαβή του USB στην Βιέννη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

netakias.com

Novartis: Όπως πρώτοι γράψαμε Novartis: Μεθοδεύουν απαλλαγή από τις κατηγορίες κατά του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή και τελικά επιβεβαιωθήκαμε, απήλλαξαν τον Εισαγγελέα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Θυμίζουμε ότι στην συνάντηση της Βιέννης ο εισαγγελέας αρνήθηκε να πάρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τότε επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, αλλά το Συμβούλιο αποφάσισε ότι το έκανε για το καλό της Δικαιοσύνης.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσει τον ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για το οποίο του είχε ασκηθεί δίωξη από τον εισαγγελέα κ. Παππά.

@yianderm NOVARTIS ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Το συγκεκριμένο βούλευμα (υπ’ αριθ. 1277/2021) για την παράβαση καθήκοντος του Αγγελή, «αδειάζει» το «ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΕ- ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ»:

«… Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την από 20.4.2021 έκθεση πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, που διενήργησε ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μ. Πικραμένος σε βάρος του κατηγορουμένου, για τη διάπραξη τυχόν πειθαρχικού παραπτώματος, γίνεται δεκτό ότι ο Ιωάννης Αγγελής, κατά τη συνάντηση στη Βιέννη, υπερέβη την εποπτική του αρμοδιότητα, ασκώντας αποφασιστική αρμοδιότητα επί του επίμαχου ζητήματος της συζήτησης, καθ’ υποκατάσταση της Εισαγγελέως διαφθοράς [κατά παράβαση του άρ. 19 παρ. 3 ΚΟΔΚΔΛ], άποψη που δεν υιοθετείται από το Συμβούλιο για τους λόγους που ανωτέρω αναφέρθηκαν».

Σύμφωνα με το Συμβούλιο ουδόλως αποδείχθηκε ότι υπήρξε δόλος εκ μέρους του κατηγορουμένου για παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, ενόψει του γεγονότος ότι αυτός ενημέρωσε άμεσα, μετά την επιστροφή του, για όσα έλαβαν χώρα κατά τη συνάντηση και για την άποψη που είχε διατυπώσει, την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου

Το Συμβούλιο μας λέει ότι κινήθηκε στη συμπεριφορά του αυτή με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη του κύρους της υπηρεσίας του και όχι με σκοπό βλάβης της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ολόκληρο το βούλευμα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: 

DIKASTIKO BOYLEYMA AGGELIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ