Γιατί αποφεύγει το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει drones στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ισραηλινά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά στη Συρία, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Ο ισραηλινός στρατός- IDF, χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα μαχητικά τους αεροσκάφη για επιθέσεις στη Συρία (ενώ παλαιότερα χρησιμοποιούσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για επιθέσεις), αυτό έχει προκαλέσει διάφορα ερωτήματα σχετικά με την επιλογή αυτήν.

4A6A3639 F22E 4356 9F71 4BA86E1FE434

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άρνηση των IDF να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη οφείλεται κυρίως στη χρήση των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και  εκείνων που έχουν χορηγηθεί στο συριακό στρατό.

Τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι οπλισμένα με πυραύλους, το εύρος των οποίων καταστρέφεται από το εύρος των συριακών συστημάτων αεράμυνας (με εξαίρεση τα συστήματα αεράμυνας S-200 και S-300).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την αποφυγή της χρήσης των drones από τους Ισραηλινούς.

Επιπλέον των ρωσικών υπάρχουν και τα ιρανικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στη Συρία, τα οποία από κοινού έχουν τη δυνατότητα να καταστείλουν τα συστήματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επίθεση  από drones μπορεί να αναχαιτιστεί.

Οι ειδικοί επισημαίνουν και τη σημαντική μείωση της δραστηριότητας των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον Λίβανο, των οποίων το έδαφος βρίσκεται ακόμη στην ακτίνα επιρροής των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύσσονται στη Συρία.

Η Ρωσία δεν σχολιάζει επίσημα τα δεδομένα σχετικά με την πιθανή χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων καταστολής, ωστόσο είναι γνωστό ότι μπλοκάρονται οι επικοινωνίες και το GPS στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Συρίας.

Avia.pro

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ