Επίθεση με βιτριόλι: Τι δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόλου συνήγορος της κατηγορουμένης Έφης – Διέκοψε για τις 30 Σεπτεμβρίου το Δικαστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ομολογεί την ενοχή της η κατηγορούμενη, αλλά θέλει να μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στις 9 το πρωί έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ιωάννα με μάσκα και καπέλο. Δεν είπε κάτι στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο δικαστήριο, αλλά έμοιαζε να έχει σοκαριστεί από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Μοναδική κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι η 36χρονη Έφη, η οποία το πρωινό της 20ης Μάιου του 2020 έριξε μεγάλη ποσότητα από βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, καταστρέφοντας της το πρόσωπο και το σώμα. Έκτοτε, η 35χρονη κοπέλα έχει υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργεία για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων που υπέστη, ενώ όπως έχουν δηλώσει και οι θεράποντες ιατροί της κινδύνεψε να χάσει ακόμη και τη ζωή της.

Ο Συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου, μετά το πέρας της διαδικασίας, έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης :

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε λίγο μετά την έναρξη της δίκης μετατροπή του κατηγορητηρίου.

Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο δικαστήριο η 36χρονη ομολογεί την πράξη της πλην όμως ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ακόμη ο κ.Κεχαγιόγλου τόνισε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Μάλιστα ο συνήγορός της κατηγορουμένης εξέφρασε την προσωπική του συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ