Φοβερές αποκαλύψεις για προεκλογικά λαδώματα αξιωματούχων των ΗΠΑ από δίκτυο του ερντογάν

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC) αποκαλύπτουν ότι, φιλικές ομάδες του Ερντογάν-προφανώς δεσμευμένες στον στόχο της Τουρκίας να αναβάλει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ-έδωσαν 235.000 δολάρια σε 82 ομοσπονδιακούς νομοθέτες κατά τη διάρκεια του πρόσφατου εκλογικού κύκλου, αναφέρει η Armenian Weekly. Οι κύριες επιτροπές πολιτικής δράσης του Ερντογάν (PACs), όπου δέκα χιλιάδες Τούρκοι-διοχέτευαν κεφάλαια σε Αμερικανούς γερουσιαστές και εκπροσώπους είναι ο Τουρκικός Συνασπισμός της Αμερικής PAC, που αρνείται τη γενοκτονία και οι θυγατρικές Καλιφόρνιας, Εθνικός Συνασπισμός Τουρκικών Αμερικανών Γυναικών PAC και Εθνικός Συνασπισμός Τουρκοαμερικανών Δικηγόρων PAC.

Το τουρκοαμερικανικό PAC, με έδρα το Χιούστον, επιδιώκει να πουλήσει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την ψεύτικη αφήγηση «Επανάσταση των Αρμενίων», ως μέσο άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Cliff Smith, Washington Project Director του Middle East Forum, σχολίασε αυτές τις αποκαλύψεις, σημειώνοντας: «Η πρόθεση του Ερντογάν είναι να χρησιμοποιήσει την εσωτερική πολιτική επιρροή για να κάνει την Ουάσινγκτον να κλείσει το μάτι στις πολλές, φορές που έχει αντιταχθεί στα συμφέροντα και τις αξίες της Αμερικής. Εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι σύμμαχος. Η εκστρατεία των “Δέκα Χιλιάδων Τούρκων” είναι ένα παράδειγμα και η τουρκική Diyanet ( Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ) ένα άλλο. Το Diyanet μετατράπηκε σε επιχείρηση διεθνούς επιρροής της κυβέρνησης Ερντογάν, που λειτουργεί σε πολλές χώρες ως εργαλείο προπαγάνδας. Λέει ότι υπάρχουν πολλοί Τούρκοι Αμερικανοί που έχουν πάψει να πηγαίνουν στα τζαμιά. Γνωρίζουν ότι λαμβάνουν πολιτική προπαγάνδα παρά θρησκευτική διδασκαλία ». Ο Ντιλιμάν Αμπντουλκαντέρ, ιδρυτής και εκπρόσωπος των Αμερικανών Φίλων του Κουρδιστάν, τόνισε ότι «η AFK παροτρύνει τα μέλη του Κογκρέσου να επιστρέψουν όλα τα κεφάλαια που έλαβαν από την εκστρατεία Δέκα Χιλιάδες Τούρκους. Ενθαρρύνουμε τα σημερινά και τα μελλοντικά μέλη του Κογκρέσου να δουν την Τουρκία για αυτό που είναι – μια αναξιόπιστη χώρα που βλάπτει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και στοχεύει στους συμμάχους μας όπως οι Κούρδοι, οι Ισραηλινοί, οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και πολλοί άλλοι. Κατά ειρωνικό τρόπο, η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα κρατικά της μέσα ενημέρωσης για να προωθήσει την αντιαμερικανική προπαγάνδα καθημερινά στην Τουρκία. Και τον Μάιο του 2017, υποστηρικτές του Ερντογάν και προσωπικοί σωματοφύλακες του Ερντογάν επιτέθηκαν ανοιχτά σε πλήθος ειρηνικών διαδηλωτών στο αμερικανικό έδαφος στην Ουάσινγκτον, DC. Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει καμία επιρροή στην αμερικανική πολιτική ούτε τώρα ούτε ποτέ ».

Ο Endy Zemenides του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου τόνισε ότι «η Τουρκία έχει εμπλακεί ξανά και ξανά στον χειρότερο τύπο διακίνησης επιρροής που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, DC. Η εκστρατεία Δέκα χιλιάδες Τούρκοι θα μας κάνει να θυμηθούμε την απόπειρα δωροδοκίας της Τουρκίας από τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν μέσω Τούρκου επιχειρηματία. Το HALC καλεί τα μέλη του Κογκρέσου να επιστρέψουν χρήματα από την Εκστρατεία Δέκα Χιλιάδες Τούρκοι και να είναι προσεκτικοί με τους μη εγγεγραμμένους ξένους πράκτορες του καθεστώτος Ερντογάν ».

Υπό τη διακυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν, η Τουρκία έχει αυξήσει δραματικά τις επιχειρήσεις επιρροής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας αμειβόμενους πράκτορες, αντιπροσώπους και συχνά παράνομα μέσα για να χειραγωγήσει φανερά και κρυφά την αμερικανική πολιτική και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Οι αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου, με λίγες εξαιρέσεις, άργησαν να ερευνήσουν και να διώξουν περιπτώσεις παράνομης τουρκικής παρέμβασης στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Παραδείγματα περιλαμβάνουν πρόστιμο της FEC που επιβλήθηκε το 2016 εναντίον του πρώην εκπροσώπου των ΗΠΑ Jean Schmidt, κορυφαίου συμμάχου της Άγκυρας και αυστηρού αρνητή της Γενοκτονίας των Αρμενίων, για παράνομη λήψη νομικών υπηρεσιών αξίας 500.000 δολαρίων από τον τουρκικό συνασπισμό της Αμερικής. Η TCA αντιμετώπισε επίσης πρόστιμα 25.000 δολαρίων για αυτήν την παράβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ