COSCO: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα όργια της εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρυπαίνουν, μία ανάσα από τους λουόμενους! Σιωπή από την δημοτική αρχή.

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελική Αρχή Πειραιά εξαιτίας των ρυπογόνων εργασιών που εκτελούνται από την κινεζική Cosco που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της Α΄ δημοτικής κοινότητας Πειραιά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας , του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των μνημείων της Πειραϊκής.
Ειδικότερα, η τοπική κοινότητα ζητά να σταματήσει η διαρκής ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος από τα βαρέα μέταλλα των βυθοκορημάτων που μεταφέρονται καθημερινά στην Πειραϊκή από την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ρυπαίνουν τη θάλασσα και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

A383FDF5 3914 49D7 B1F1 5F0B8EC16914
Επίσης, οι κάτοικοι ζητούν να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία από τα βυθοκορήματα τα οποία καθημερινά διασπείρονται στην θάλασσα και στον αέρα και κατά συνέπεια εισπνέονται από τους λουόμενους της παραλίας της Σχολής Δοκίμων και της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους, από τους επισκέπτες των καταστημάτων εστίασης από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις επικίνδυνες εργασίες.

Ήδη οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Αττικής διαπίστωσαν μετά από αυτοψία την σωρεία των παραβάσεων προ τριμήνου.

Ο Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ξεκίνησε η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από την πταισματοδίκη Πειραιά.

8823D1C3 359E 47B2 BFBB BF4DCFB63C77
Σιωπή από τη δημοτική αρχή Μώραλη

Εκ μέρους της Α δημοτικής κοινότητας και του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής η Δήμητρα Βήνη καταγγέλλει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μώραλη.
Αναφέρει σχετικά:

«Τα βυθοκορήματα εισπνέονται και εισέρχονται από όλες τις πύλες εισόδου του σώματος στους κολυμβητές της Πειραϊκής ακτογραμμης, από τους κατοίκους και επισκέπτες των καταστημάτων της ακτής Θεμιστοκλέους και από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις ρυπογόνες εργασίες.
Απορία προκαλεί η σιωπή της Δημοτικής αρχής του Πειραιά η οποία παραμένει αδρανής και αμέτοχη μπροστά σε έναν τόσο σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία για τον οποίο άλλωστε κινητοποιήθηκε άμεσα η πταισματοδίκης Πειραιά».

Πληροφορίες από το Newsbreak

ΔΗΜΟΦΙΛΗ