Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

ΠΟΣΠΕΡΤ: Τα μέτρα Μητσοτάκη σπέρνουν τον διχασμό και όχι την προστασία από την πανδημία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

86χρονος πήδηξε στο κενό από τον 4ο όροφο

Στην πίσω αυλή πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε...

Εκτέλεσε την γυναίκα του και το μωρο τους και μετά αυτοκτονησε

Ανείπωτη τραγωδία στη Λεκάνη Καβάλας, όπου ένας άντρας 50...

37χρονος Αιγύπτιος εκτελούσε χρεη ταμία σε σπείρα με τηλεφωνικές απάτες με δήθεν τροχαία

Τηλεφωνικές απάτες με «μαϊμού» τροχαία και θύματα ηλικιωμένους εξιχνίασαν...

Η χώρα όπου η Τουλουπάκη είναι κατηγορούμενη και ο Λοβέρδος μάρτυρας κατηγορίας

Έχουμε πιά τρελαθεί από θέσεις που διατυπώνονται στο ειδικό...

Συνελήφθη ο Πέπα, μέλος των διαβόητων ληστών με τα Καλάσνικοφ

Μαζί με τη σύντροφό του ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της...

50χρονος κατερρευσε ενώ οδηγούσε στην εθνικη οδό και έφυγε αιφνιδίως απο τη ζωη

Άλλος ένας ξαφνικός θανατος ενος νέου ανθρώπου. Έφυγε ξαφνικά...

Δικαίωση της Βασιλικής Θάνου! Ώς πότε θα παραμένει ατιμώρητο το παρακράτος;

Ανακοίνωση εκδόθηκε πριν από λίγο από τον δικηγόρο της...

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν σηκώνουν απολύτως καμία έκπτωση …

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥΤην εξαιρετικά προσεκτική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου...

Φωτιά στον Εβρίνο Ροδόπης

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο, σε δασική έκταση στον...

Επιστολή διαμαρτυρίας για την επίλυση του προβλήματος των ειδικών λεωφορείων ΑμεΑ του ΟΑΣΘ

Επιστολή διαμαρτυρίας για την επίλυση του προβλήματος των ειδικών...

Βρήκαν το παλικαρακι που είχε εξαφανιστεί καμμενο απο τη μέση και κάτω

Δραματική είναι η κατάληξη ενός νέου ανθρώπου από τον...

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής ότι δεν αποδέχεται και δεν υποκύπτει στο τεχνητό και πλαστό διαχωρισμό που μεθοδεύει η «αυθεντία της αριστείας του επιτελικού κράτους». Έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ότι στέκεται απέναντι στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός κοινωνικού απαρτχάιντ στο όνομα δήθεν, της δημόσιας υγείας, που επιβάλλεται δια της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας «κατά παρέκκλιση» και που επιχειρεί να επιβάλει, χάριν της ευγενικής χορηγίας των κάθε λογής πληρωμένων και απλήρωτων προθύμων, τον διαχωρισμό του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας ευρύτερα, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Επί της ουσίας πρόκειται για την παλιά γνωστή και ενίοτε επιτυχημένη συνταγή πυροδότησης της κοινωνικής μηχανικής του «διαίρει και βασίλευε», ποιοτικά αναβαθμισμένη αλλά δυστυχώς και άκρως επικίνδυνη.  Ουδεμία έκπληξη για εμάς!

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ποτέ δεν ανέχτηκε την κοινωνική αδικία, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την αυθαιρεσία της εκάστοτε εντολοδόχου Διοίκησης, από όποια κυβέρνηση αυτή κι αν καθοδηγούνταν. Στα πλαίσια της θεσμικής συνδικαλιστικής δράσης της, είτε με κινηματικούς, είτε με νομικούς και δικαστικούς αγώνες, βρισκόταν πάντα στην πλευρά διεκδίκησης και υπεράσπισης των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων. Πάλεψε και παλεύει για μία ελεύθερη, δημοκρατική κι ανεξάρτητη από τους χαλκάδες της εξουσίας πλουραλιστική και αντικειμενική ΕΡΤ, στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος, με τον εργαζόμενο στην αιχμή του δόρατος της παραγωγής, στο πλευρό κάθε Έλληνα πολίτη.

Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τώρα, όταν η πολιτειακή εκτροπή που συντελείται και η βαθύτατη θεσμική  κρίση στις δομές του Κράτους παίρνουν την μορφή εργασιακού και κοινωνικού Αρμαγεδδώνα. Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς αυτή την νομοθετική αυθαιρεσία (Ν 4820/21, αρ. 205-206) κατάλυσης εκείνων των διατάξεων του Συντάγματος, που κατά την επίκαιρη παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου: «προσδίδουν, εν είδει θεσμικού εποικοδομήματος, κανονιστικές διαστάσεις υπέρτερης τυπικής ισχύος και προσδιορίζουν τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα.»*                                                                                                                                                         Αναφερόμαστε κυρίως στο υπέρτατο έννομο αγαθό της Αξίας του Ανθρώπου, όπως ρητά διατυπώνεται στο αρ.2 παρ.1 του Συντάγματος και αποτελεί, πάντα κατά τον κ. Πρ. Παυλόπουλο:«κυριολεκτικά όσο και κανονιστικά την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας>>.

Αλήθεια πως μπορεί κανείς να μένει απαθής μπροστά στην στοχευμένη κατάλυση συνταγματικών διατάξεων «υπέρτερης τυπικής ισχύος» που θεμελιώνουν ως αφετηριακές και νομικά δεσμευτικές αρχές, τα πρωταρχικά ανθρώπινα ατομικά δικαιώματα; Πώς είναι δυνατόν, η συνταγματική υποχρέωση του Κράτους, που εγγυάται και διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τον σεβασμό στην Αξία του Ανθρώπου, να μεταλλάσσεται από υποχρέωση σε ανάλγητη αυθαιρεσία και να μετατρέπει το υπέρτερο έννομο αγαθό, σε προϊόν αποκλειστικής δικαιοδοσίας και πεδίο κοινωνικού διχασμού στα χέρια της κρατικής εξουσίας;

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα, όπως την κατάφωρη παραβίαση σειράς Διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων που είναι νόμοι του Κράτους, αλλά και την ισοπέδωση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Ωστόσο δεν θα επεκταθούμε.

Επικεντρώνοντας σε ό,τι αφορά αποκλειστικά για την ώρα την ΕΡΤ και την εφαρμογή του άρθρου 205 του Ν.4820/21 περί επίδειξης, ουσιαστικά κατάθεσης και ελέγχου  των πιστοποιητικών εμβολιασμών ή νόσησης και την υποχρεωτική διενέργεια διπλών εβδομαδιαίων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) με επιβάρυνση του εργαζόμενου, η ΠΟΣΠΕΡΤ τοποθετήθηκε με προηγούμενη Ανακοίνωση και κατήγγειλε με σαφήνεια και τα δύο ζητήματα, αναδεικνύοντας την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οριζόντια, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, είτε με την μορφή αντισυνταγματικών δυσμενών διακρίσεων, είτε με την άρση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αλλά και την κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος.

Όλα αυτά, τα θέσαμε και τα συζητήσαμε με πρωτοβουλία της ΠΟΣΠΕΡΤ στην τηλεδιάσκεψη που διενεργήθηκε πρόσφατα με τον Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ε.Λουριδά, εκφράζοντας τόσο τις θέσεις μας, όσο και ερωτήματα που αφορούν περισσότερες διευκρινήσεις στην εφαρμογή των εγκυκλίων. Οι απαντήσεις αφού επικεντρώθηκαν στην υποχρέωση από πλευράς της Διοίκησης στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, όχι μόνο δεν ικανοποίησαν, αλλά  αποκάλυψαν και την έκδηλη αμηχανία όσο και αδυναμία να αιτιολογηθεί η σύγκρουση συνταγματικών διατάξεων και νόμων και η γενικότερη αντινομία που παράγεται από τις νέες διατάξεις.

Απάντηση δεν πήραμε, ακόμα και μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου, στην πρόταση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την αναλογικότερη εφαρμογή του μέτρου διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου, [από δυο (2) σε ένα (1) test εβδομαδιαία], σε όσους μη εμβολιασμένους συνάδελφους δεν υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες (πρόβες, ρεπεράζ, προεργασίας τηλεοπτικών, κινηματογραφικών γυρισμάτων, οπτικοακουστικών παραγωγών), που υποχρεώνονται σε δυο (2) rapidtest, να ισχύσει ότι για την πλειοψηφία των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Διευκρινίζουμε ότι η είσοδος των συνάδελφων γίνεται με επίδειξη και όχι με κατάθεση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ διαμηνύει ότι θα επιλέξει τον τρόπο και τον χρόνο που θα απαντήσει  δυναμικά στην αντιμετώπιση αυτών των ανάλγητων και πέρα από κάθε έννοια εγχώριου και διεθνούς δικαίου μέτρων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία που απαρτίζουν την Ομοσπονδία σε επαγρύπνηση.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

* Άρθρο Προκόπη Παυλόπουλου:

«Τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην εποχή της Πανδημίας του Covid-19»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλος με την ερώτηση για το δεκαχίλιαρο στο Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος του Γρηγόρη...

Απαντώντας σε μια ερώτηση για το δεκαχίλιαρο ο παιχτης κατάφερε και τις 10.000 ευρω. Η ερώτηση ήταν ποιος απεικονιζόταν στο δεκαχίλιαρο.

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Eσκο: Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου

Για την στιγμή που πυροβόλησε τον 30χρονο εγκέφαλο της...

37χρονο πασίγνωστο μοντελο εντοπίστηκε νεκρή μεσα στο σπίτι της στους Αγίους Θεόδωρους

Νεκρή μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας...

Χαμός με την απάντηση του Αλέξη Τσιπρα στην Μαρια Αναστασοπούλου οταν του ειπε: Δεν ακούμε...

Συνεντευξη του Αλέξη Τσιπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδακη...

Σάλος με όσα ειπε η Ντορα Μπακογιάννη για τον Κυριακο

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε στο στούντιο του Open η Ντόρα...

Σάλος με το κράξιμο του twitter στο love island του Σκαι – Ένα τσούρμο ψώνια,...

Μαύρα χάλια με το που άρχισε το νεο παιχνίδι του Σκαι που έρχεται να αποδειξει πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα στην Ελληνική Τηλεοραση.

Αφωνο το πανελληνιο ακουγε τον Κωστα Μπακογιάννη να ουρλιάζει: ελευθερία ή θάνατος

Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών, της πόλης...

Συνελήφθη ο Πέπα, μέλος των διαβόητων ληστών με τα Καλάσνικοφ

Μαζί με τη σύντροφό του ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της...