Αν είστε υπάκουα παιδάκια, θα σας κάνω δωράκια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Είναι εξευτελιστικό και ποταπό, όταν ένας πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργός της χώρας, στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τις εντολές των «αφεντικών» του, να απευθύνεται σε παιδιά από 12 έως 17 ετών, τάζοντάς τους δωράκια για χρήση ίντερνετ, για να τσιμπηθούν!

Είναι μικροψυχία, είναι ανανδρία, είναι κατάντια, όταν οι επιθυμίες του πολιτικού δεν εισακούονται, αυτός να επιμένει με τη βία και τη «δωροδοκία» να τις επιβάλει.

Όταν η πολιτική χρησιμοποιεί τα δωράκια, για να καταλυθεί η ατομική ελευθερία, η προσωπική επιλογή, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τότε η δημοκρατία δεν είναι απλά χαμηλής ποιότητας, αλλά καταντάει να γίνει αγοραία!

Δηλαδή αν αύριο αποφασίσουν κάποιοι να εμβολιαστούν και κάτω των δώδεκα ετών τι θα τα τάξει; Καραμέλες, σοκολάτες ή ποδηλατάκια!

Ποτέ μέχρι σήμερα η πολιτική και η ιατρική επιστήμη δεν επέβαλε τέτοιου είδους εκβιαστική υποχρεωτικότητα σε ιατρική πράξη. Εκατομμύρια άνθρωποι κάνανε εκατομμύρια εμβόλια και εκατομμύρια ιατρικές πράξεις χωρίς να διαμαρτυρηθούν, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στην ιατρική επιστήμη.

Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται και αντιδρούν, όχι γιατί αμφισβητούν την ιατρική επιστήμη, αλλά αντιδρούν γιατί η πολιτική θέλει μέσω της επιστήμης και των λειτουργών της, να περάσει δικές της επιλογές που δεν είναι η προστασία της υγείας, αλλά η στέρηση ελευθεριών και η απόλυτη υπακοή στο σύστημα διακυβέρνησης.

Είναι ιατρική οδηγία να μην ψαρεύει ο άνθρωπος στην ερημιά γιατί θα κολλήσει κορονοϊό; Να μην κυνηγάει στο δάσος και στις ερημιές, να μην περπατάει γιατί θα κολλήσει; Να μη σηκώνεται όρθιος από την καρέκλα γιατί καθιστός δεν κολλάει, όρθιος κολλάει! Να μην κυκλοφορεί κάποιες ώρες γιατί κινδυνεύει! Ενώ αντίθετα στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κινδυνεύει! Οι Έλληνες να βρίσκονται σε κατ’ οίκο εγκλεισμό, με περιορισμένες δραστηριότητες ενώ οι αλλοδαποί να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι. Αυτοί δεν μεταφέρουν τον ιό! Είναι ιατρική άποψη από τον ίδιο επιστήμονα ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν νοσούν και σήμερα να δηλώνει ότι θα κολλήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά; Πότε έλεγε αλήθεια;

Κι όμως ο ιατρικός κλάδος τηρεί σιγή ιχθύος όταν η πολιτική επιβάλλει αυτά τα μέτρα, με αφορμή την προστασία της υγείας. Εδώ ταυτίζεται απόλυτα η φράση του Σαίξπηρ δια μέσου του Άμλετ «Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Στα εθνικά θέματα ο «λαοπρόβλητος» πρωθυπουργός ποιεί την νήσσαν. Έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια στις προσκλήσεις της Τουρκίας, αλλά στους πολίτες το παίζει τσαμπουκάς. Τζάμπα μάγκας δηλαδή! Την παιδεία την κατάντησε μωρία. Την υγεία την κατάντησε Σπιναλόγκα! Εθνικοί, κυβερνητικοί γιατροί το παίζουν ντίλερ των εταιριών εμβολίου! Την αστυνομία την ανάγκασε να κυνηγάει τον κορονοϊό. Τα εργατικά τα έβαλε στην κλίνη του Προκρούστη. Η ακρίβεια καλπάζει σαν ξέφρενο άτι και ο πρωθυπουργός δηλώνει πως η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν καλύτερα! Με 550 και 600 ευρώ μηνιάτικο το μέλλον των νέων της χώρας θα είναι ονειρεμένο!

Η ελευθερία που επικαλείται ο πρωθυπουργός υπάρχει μόνο στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. Το όραμα του για το αύριο που ετοιμάζει για την νεολαία, που φθινοπωριάτικα τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, θα μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο βρέφος που μπουσουλάει στα λασπόνερα της αβεβαιότητας και της ασυδοσίας.
Όλοι οι άριστοι συνεργάτες του, μούτσοι στα καράβια, τους έχρισε καπετανέους. Τους δημοσιογράφους τους κατάντησε ευνούχους στο χαρέμι. Την κοινοβουλευτική ομάδα του, τους ανάγκασε να παίζουν τους μουγκούς. Μόνο να χειροκροτούν επιτρέπεται!

Ζήτησε μάλιστα καινούργια αυτοδυναμία. Την δικαιούται ο άνθρωπος γιατί ακόμα η κοινωνία δεν ανέκραξε την φράση του Ιησού από τον σταυρό. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!

Υ.Γ (ποιητικό) Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου, ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου.
Όμως μπορώ να σ’ ακούσω και να τα μοιραστώ μαζί σου.
Δεν μπορώ ν’ αλλάξω το παρελθόν ή το μέλλον σου.
Όμως όταν με χρειάζεσαι θα είμαι εκεί μαζί σου.
Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματα σου.
Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου
να κρατηθείς και να μην πέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ