Ανανεωμένο: Εάν ο Μητσοτάκης δεν διαψεύσει άμεσα τον Ερντογάν, οφείλει να παραιτηθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ένα εξαιρετικά σκοτεινό παρασκήνιο έξι φαίνεται τις τελευταίες ώρες που από μόνο του προσβάλλει την Ελλάδα. Ειδικά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει διαψεύσει κάθετα το χθεσινοβραδινό ισχυρισμό Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ απαντώντας σε ερώτηση του κρατικού πρακτορείου Αναντολού, στημένη ερώτηση δηλαδή, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως, το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαψεύδει ότι υπάρχει μία τέτοια συνάντηση. Την διαψεύδει και το υπουργείο εξωτερικών. Το Μαξίμου όμως είπε ένα μεγάλο ψέμα. Προκειμένου να πείσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναντηθεί ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, συνεργάτες του πρωθυπουργού ισχυρίστηκαν ότι οι δύο ηγέτες δεν θα συμπέσουν καν στη Νέα Υόρκη, αφού ο Ερντογάν θα έχει αποχωρήσει την Τετάρτη το πρωί.

Αυτός ο ισχυρισμός όμως δεν ισχύει. Ο Ερντογάν θα αποχωρήσει από τη Νέα Υόρκη την Τετάρτη το βράδυ. Άρα υπάρχει χρόνος να γίνει η συνάντηση με τον Μητσοτάκη, όπως ισχυρίζεται ο τούρκος ηγέτης. Εάν όμως γίνει μία τέτοια συνάντηση υπό αυτές τις συνθήκες, δηλαδή ο Μητσοτάκης υποχρεωθεί να υπακούσει την διαταγή του Ερντογάν και να συναντηθεί μαζί του, τότε πρέπει να παραμείνει στη Νέα Υόρκη και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στο Ολυμπία εμπιστευόμαστε τους Έλληνες ηγέτες και όχι τους Τούρκους. Οπότε δεν πιστεύουμε ότι ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ερντογάν. Εάν όμως γίνει, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί άμεσα.

Το γεγονός ότι το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν έχει διαψεύσει την χθεσινή δήλωση Ερντογάν, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.

(Φωτό αρχείου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ