Πισώπλατη μαχαίρια από τις ΗΠΑ! Μην τολμήσετε να υπογράψετε την πενταετή συμφωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πισώπλατη μαχαίρια σε Ελλάδα και Κύπρο από τις ΗΠΑ, την κρισιμότερη στιγμή. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε εκφράσει εδώ και μήνες, και συνεχίζει την φιλοτουρκική πολιτική των δημοκρατικών, σε έσχατο όμως σημείο.

Στη Νέα Υόρκη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέπραξαν προδοσία απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον ρόλο της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ο Άντονι Μπλίνκεν, υπουργός εξωτερικών του Μπάιντεν, υποδέχτηκε με τιμές τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση ήταν τοσο θερμή που ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε ανεκτίμητο σύμμαχο την Τουρκία, ενώ την ευχαρίστησε δημοσίως για τον ρόλο της στο Αφγανιστάν!

Είναι μάλιστα τέτοια η φιλοτουρκική παράνοια των ΗΠΑ, που ο Μπλίνκεν σε μία πράξη πρωτοφανούς ασέβειας, ακύρωσε την παρουσία του στην τετραμερή της ανατολικής Μεσογείου. Δηλαδή της συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, όπως αυτή είχε καθιερωθεί από την κυβέρνηση Τραμπ!

Ενώ τα πάντα είχαν κανονιστεί και η τετραμερής θα γινόταν σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών, ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί, με αποτέλεσμα η σύνοδος να ακυρωθεί.

Είναι απορίας άξιον, πως η ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψει τη συμφωνία πενταετούς διάρκειας με τις ΗΠΑ, μετά από αυτή την προσβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ