Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 750 εκατομμυρια στη ΔΕΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους έως 750 εκατ. ευρώ προχωρά η ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται γνωστό πως το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και η θυγατρική του, ΤΑΙΠΕΔ (βασικοί μέτοχοι της ΔΕΗ με ποσοστό 51% αθροιστικά) σχεδιάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority) και συγκεκριμένα σε ποσοστό που αναμένεται στα επίπεδα του 34%.

Δηλαδη  το ποσοστό του Δημοσίου θα μειωθεί στο 34%.

Με βάση όσα ανακοινώθηκαν, η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών που θα εκδοθούν.

Οι Νέες Μετοχές προτείνεται να διατεθούν με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα («Δημόσια Προσφορά») και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος («Διεθνής Προσφορά», και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά η «Συνδυασμένη Προσφορά»).

Όπως γίνεται γνωστό, η αύξηση κεφαλαίου προτείνεται να γίνει με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης, εντούτοις προτείνεται να δύναται να ισχύσει ένας μηχανισμός κατά προτεραιότητα κατανομής για τη διάθεση των νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας που θα συμμετάσχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ